Hovedpersonen får ikke fortsette i Rangers

Motherwell-manageren: – En skam

Full slåsskamp etter opprykkskamp i Skottland

(Motherwell - Rangers 3-0, 6-1 sammenlagt) Opprykksfinalen ble et mareritt for Rangers. Glasgow-klubben ble utklasset og misset opprykk. Så endte kampen i masseslagsmål, tre røde kort og politietterforskning.

  • Øyvind Knoph Askeland

Artikkelen er over fem år gammel

Rangers må belage seg på en ny sesong på nivå to i Skottland etter 1-6 sammenlagt mot Motherwell i opprykksfinalen. I tilleg er klubben i politiets søkelys etter scenene som utspant seg på Fir Park ved kampslutt.

Rangers-spiller Bilel Mohsni gikk fullstendig amok etter å ha fått en dytt i ryggen av Motherwells Lee Erwin.

Mohsni både slo og sparket Erwin før det hele endte i et masseslagsmål mellom spillerne og et hav av sinte Motherwell-supportere ute på banen.

Les også:Roy Keane: – Ga Schmeichel et blått øye

– For en dag. Et fantastisk resultat og prestasjon av gutta. Jeg trodde boksekampen var i går kveld? #flaut, kommenterer Motherwells Lee Erwin på Twitter etter slagsmålet.

Les også:Drone med flagg utløste masseslagsmål

Bildene fra Fir Park viser at Erwin fikk gjennomgå da Mohsni gikk til angrep. Erwins sjef, Ian Baraclough, ser ikke like lystig på hendelsen som spilleren.

– Det er mange følelser her, men det har gått for langt. Skotsk fotball trenger det ikke. Det var to lag som kjempet i 180 minutter, som ga absolutt alt. At én eller to personer ødelegger det, er en skam, sier Motherwell-manageren.

Les også:Massivt gateslagsmål før hatoppgjør i Polen

Politietterforskning

Ridende politi og vakter klarte etter hvert å roe gemyttene. Da viste også dommeren tre spillere det røde kortet. Søndag kveld bekreftet skotsk politi at de kommer til å se nærmere på saken.

– Politiet i Skottland kommer til å gjennomføre en full gjennomgang av dagens hendelser, og vi vil ta en prat med de involverte partene, sier assisterende politiinspektør Bernard Higgins.

Ifølge skotske Daily Record skal Mohsni ha havnet i mer trøbbel utenfor stadion på vei inn i Rangers' spillerbuss.

Fra 2010:Newcastle-spillere måtte opereres etter slåsskamp på treningsfeltet

Ferdig i Rangers

Rangers-manager Stuart McCall hevder han ikke så hva som skjedde da Mohsni og Erwin røk i tottene på hverandre, men sier at den tunisiske spilleren uansett er ferdig i klubben.

– Hvis det stemmer at han slo, er det skammelig. Det er uansett trygt å si at han ikke fortsetter i klubben neste sesong. Kontrakten hans går ut, sier McCall.

Han fikk se et Rangers-lag som var sjanseløst i kampen om opprykket. Motherwells Marvin Johnson, Lionel Ainswoth og John Sutton scoret for hjemmelaget etter pause og sikret en enkel 3-0-seier.

Old Firm må vente

Rangers må nå bruke sommerferien på å forberede seg til en ny sesong i skotsk mesterskapsserie, noe som betyr at det heller ikke blir noen lokaloppgjør mot Ronny Deilas Celtic i ligaen neste sesong.

Økonomisk rot førte til at Rangers ble slått konkurs og degradert til 3. divisjon i 2012. Klubben har rykket opp to ganger siden, men mislyktes søndag med å ta det siste steget tilbake til eliten.

Mer om

  1. Skotsk fotball

Flere artikler

  1. VG-rapport fra Hampden Park: Ronny Deila er nok ikke Celtics problem

  2. Underskriftsaksjoner både for og imot Deila

  3. Kristoffer Ajer og Celtic ble seriemestere

  4. Høydramatisk «Old Firm» – skotsk stjerne tror Deila ryker i sommer

  5. Deila etter nytt poengtap: - Slik jeg vil se laget mitt spille

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder