Chile vant Copa America etter straffedrama

(Chile-Argentina 0-0, 4-1 etter straffer) Stjernespissen Gonzalo Higuaín bommet da han fikk en kjempesjanse like før slutt. I straffespark-konkurransen
banket argentineren ballen over.

Geir Arne Kippernes
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Lite skilte hjemmelaget Chile og Argentina etter 120 spilte minutter, men i straffespark-konkurransen på nasjonalstadion i Santiago var det klasseforskjell.

Chilenerne, som har tapt alle fire Copa America-finalene de har vært i før denne, scoret på alle sine fire straffer. Bare Lionel Messi klarte å få ballen i mål for Argentina. Chiles Arturo Vidal, som tidligere i mesterskapet ble arrestert for å kjøre i fylla, satte sin straffe.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse. Vi har jobbet så hardt for dette, sa Chile-stjernen Arturo Vidal, som la til at spillerne hadde vært innstilt på å vinne Copa America etter å ha røket ut fra fjorårets VM på straffer (mot Brasil).

– Vi snakket om det i Brasil, at vi skal vinne Copa America. Dette er en fantastisk generasjon, og vi fortjener dette, sa Juventus-stjernen, ifølge NTB.

Spesielt ille var det for Napoli-spissen Gonzalo Higuaín.

Like før det hadde gått 90 minutter av kampen, fikk Argentina en kontring der Messi førte opp og var arkitekten. Ezequiel Lavezzi, fant Higuain på bakerste stolpe, men kjempesjansen endte i nettveggen. Dermed var det duket for ekstraomganger, og heller ikke da klarte noen av lagene å score.

VILL JUBEL: Chiles spillere feiret som gale etter seieren over Argentina på nasjonalstadion i Santiago. Foto:Silvia Izquierdo,Ap

I straffespark-konkurransen blåste Higuaín ballen langt opp på tribunen. En elendig straffe!

Les også:Paraguay-heltens nære venn døde da han feiret seieren

Og da Éver Banega satte sin straffe rett på Chiles keeper Claudio Bravo, begynte det å se virkelig dårlig ut for argentinerne. Dermed kunne Arsenals Alexis Sanchez avgjøre foran et ellevilt hjemmepublikum.

Han gjorde ingen feil og sørget for at chilenerne kunne feire sin første Copa America-tittel. Dermed var den 99 år lange forbannelsen brutt for chilenerne. Ikke en gang har de vunnet turneringen siden den første gang ble arrangert i 1916.

For argentinerne ble det et nytt sviende nederlag. De har tapt tre finaler på fire år og har ikke vunnet mesterskapet siden 1993.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder