Hva er dette?

Celtic starter sesongen med Champions League-duell mot Stjarnan

Nordmannen har fått planlegge hele oppkjøringen for første gang

POPULÆR: Ronny Deila jubler her foran fansen etter en bortekamp mot Dundee forrige sesong. Foto:Lee Smith,Reuters

Deila: – Hater følelsen jeg hadde etter Maribor-tapet

Ronny Deila (39) orker ikke tanken på å en ny flause i Europa. «The Treble» i Skottland og Champions League-spill er målet for Celtic også denne sesongen.

  • Wegard Bakkehaug
  • Rolf Brown

Artikkelen er over fire år gammel

Det forteller den tidligere Strømsgodset-sjefen før kveldens Champions League-kvalifiseringskamp mot Stjarnan i Glasgow. Celtic møtte de islandske seriemesterne også i fjor og tok seg da greit av KR Reykjavik før de fikk bank av Henning Bergs Legia Warszawa.

Celtic fikk likevel en ny sjanse i turneringen da Bartosz Bereszynsk ikke var spilleberettiget da han kom inn for polakkene i returkampen i Skottland, men exiten mot lille Maribor i play off-duellen gjorde situasjonen bare verre for Deila.

– Jeg hater følelsen jeg hadde etter Maribor-tapet. Den håper jeg aldri jeg får oppleve igjen. Jeg hater å tape. Vi var ikke i nærheten av Legia, men Maribor burde vi slått, sier Deila ifølge Daily Record.

Mye nytt for Deila

– Når jeg tenker tilbake var vi rett og slett ikke gode nok. Kanskje jeg kunne gjort noe annerledes, men det var mye som var nytt for meg – landet, kulturen, språket, spillerne. Og man kan ikke være noe man ikke er. Jeg måtte gjøre det jeg hadde tro på. Celtic er også en mye større klubb enn det jeg er vant med. Jeg kan nevne 100 ting som var annerledes. Det ble en omstilling, men nå mener jeg vi er gode nok til å komme til Champions League. Vi møter likevel god motstand så det vil være en stor prestasjon om vi kvalifiserer oss, fortsetter 39-åringen.

RØK UT: Deila på benken mot Maribor i fjor sommer. Foto:Russell Cheyne,Reuters

Da han ble ny Celtic-sjef i fjor sommer, overtok han også oppkjøringsplanene som allerede lå der. Laget spilte blant annet en treningskamp i Tyskland mellom møtene med KR, dro tilbake til Hamburg for å møte St. Pauli før det første møtet med Legia og møtte Tottenham i Finland før den avgjørende returkampen mot laget fra Polen.

Nå som Deila har fått bestemme har Celtic ladet opp med tre testkamper på St. Mirren Park like utenfor Glasgow i påvente av at Celtic Park fikk ny gressmatte.

– Nå har det fungert akkurat slik jeg håpet. Jeg ser ikke noe vi kunne gjort annerledes. Oppkjøringen har vært god og alle er skadefrie med unntak av Kris Commons, sier Deila.

Nå som forrige sesong er nordmannens mål å vinne alle tre titlene i Skottland samt kvalifisere seg for Champions League-gruppespill. I første forsøk ble det triumf i serie og ligacup samt tapt FA-cupsemifinale.

– Det er tøffe mål, men det skal det også være i en klubb som denne. Vi hører hjemme i gruppespillet.

Keeper tror på ny skrell

Tidligere Rosenborg-back Mikael Lustig sier til Daily Record at Celtic kanskje var litt for naive i Europa forrige sommer.

– Hvis man misser på en pasning der, blir man straffet hardere enn i den hjemlige ligaen. Vi er mer forberedt på hva som venter oss nå og vet hva sjefen krever av oss, sier svensken.

– Stjarnan spiller direkte med to høyvokste spisser og raske kanter. Alle forventer at vi skal vinne, og sånn skal det også være. Vi er bedre forberedt og ting ser bedre ut enn i fjor sommer. Spillestilen er etablert, vi er bedre organisert, mer strukturert og laget vet hvordan sjefen vil at vi skal spille, sier kaptein Scott Brown.

TROR PÅ SKRELL: Gunnar Nielsen bokser vekk ballen i en landskamp mot Romania. Foto:Daniel Mihailescu,Afp

Stjarnan-målvakt Gunnar Nielsen sto i mål da Færøyene sjokkerte Hellas to ganger i EM-kvalifiseringen nylig. Han bruker de triumfene som motivasjon foran møtet med storfavorittene på Celtic Park i kveld.

– Dette blir som når jeg spiller for Færøyene. Der bor det 50.000 mennesker, men vi klarte å slå Hellas som har 11 millioner innbyggere. Å slå Celtic vil være noe av det samme. Det vil sende sjokkbølger rundt i Europa. Vi reiser til Glasgow for å overraske, sier Nielsen ifølge Daily Record.

Fire nykommere

Her kan du lese våre øvrige vurderinger av dagens oddsobjekter

Det er mye press på Ronny Deila og Celtic etter fjorårets CL-nedtur, men etter kanonsesongen i liga og ligacup bør laget være bedre forberedt. I sommer har man forsterket stallen med Dedryck Boyata (f) fra Manchester City, Saidy Janko (f) fra Manchester United samt keeper Logan Bailly. Dessuten er Liam Henderson (mb) sin låneperiode hos Rosenborg over. Men den viktigste nyervervelsen er Nadir Ciftci (a) fra Dundee United. Tyrkeren kom på fjerdeplass på toppscorerlista i fjor.

Stjarnan slo ut både Motherwell og Lech Poznan i fjorårets e-cup, men dette er islendingenes første forsøk i Champions League. Drar noe fordel av å være midt i sesong, men har kun vunnet én av fire siste kamper i hjemlandet.

Vi antar Deila forlanger null undervurdering av sine spillere i kveld, og går for hjemmeseier i et 0-2-handikappspill til 1,65 i odds. Spillestopp er kl. 20.40.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

  1. Tippetips
  2. Skotsk fotball

Flere artikler

  1. Stefan Johansen danset i glede, men da han ville ta straffe sa Deila nei

  2. Deila utelukker Ødegaard-gjenforening

  3. Celtic - Ross County kl. 13.45: Deila før serieåpningen: – En helt annen verden nå

  4. Deila ga Johansen strafferefs

  5. Celtic bekrefter: Deila ferdig i klubben etter sesongen

  6. Deila: - Kan bli min største kamp i karrieren

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder