POPULÆR: Martin Ødegaard, her fra landslagssamlingen, er en populær gutt. Han er nemlig på ønskelisten til nesten alle de største europeiske klubbene.
POPULÆR: Martin Ødegaard, her fra landslagssamlingen, er en populær gutt. Han er nemlig på ønskelisten til nesten alle de største europeiske klubbene. Foto:Patrick Da Silva Sæther,VG

Real Madrid gir Barcelona kamp om Martin Ødegaard

FOTBALL

Interessen rundt Martin Ødegaard (15) er så stor at den nesten er på bristepunktet. Omtrent samtlige av Europas største klubber står klare til å kjøpe det norske vidunderbarnet.

Publisert:

FIFA-agent Tore Pedersen vil ikke si hvilke klubber han representerer, men gjør det klart at invitasjonen fra Barcelona – som VG kunne avsløre mandag – ikke er unik.

– Du kan bytte ut «Barcelona» med «hele Europa». Alle de største klubbene ønsker seg Martin Ødegaard, sier Pedersen.

Real Madrid så Martin spille

Etter en lang karriere først som spiller, og nå som fotballagent, har han et bredt kontaktnett i Fotball-Europa.

VG vet at han hadde med seg selveste Real Madrid på Strømsgodsets hjemmekamp mot Stabæk 23. august. Noen uker senere reiste Tore Pedersen til Marienlyst med sportsdirektøren i Frankrikes største klubb Paris Saint-Germain. Der fikk de se Martin Ødegaard herje for det norske U21-landslaget mot Portugal.

Den tidligere landslagsspilleren ønsker ikke å kommentere interessen fra de to klubbene, men etter det VG kjenner til er Real Madrid like hissige på Ødegaard som det Barcelona er.

Oppmerksomheten rundt det norske tenåringsfenomenet har blitt såpass stor internasjonalt at det kan komme til å gå intern prestisje mellom Spanias to største klubber i jakten på underskriften hans.

Interessen blir ikke mindre hvis Martin Ødegaard får spilletid i EM-kvalifiseringskampen mot Malta på fredag – før han har lov til å kjøre moped.

– Det er plusser og minuser både om han velger å gå til Europas største klubber eller en litt mindre klubb der han er garantert umiddelbar spilletid på A-laget. Eller om han ønsker å bli i Strømsgodset noen år til. Uansett bør det være uaktuelt for Martin Ødegaard å gå til et akademi i utlandet. Han er så god at han kan gå rett inn i en A-stall, sier Tore Pedersen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kontrakt ut 2015

Midt oppe i det hele sitter Strømsgodset og har kontrakt med juvelen ut 2015-sesongen. Med en så kort kontrakt sitter familien Ødegaard med både beina på gasspedalen og hendene på rattet. Etter sesongen har både far og sønn varslet at de kommer til å besøke noen få utvalgte klubber.

Det mest sannsynlige er at han enten blir solgt i vinter eller neste sommer. I så fall vil Strømsgodset være sikret en håndfull, men neppe mange titall millioner kroner for gutten som fyller 16 år 17. desember.

I går bekreftet FIFA-agent Kent Karlsen overfor VG at Barcelona har invitert Martin og Hans Erik Ødegaard ned for å se på forholdene.

– Jeg har ikke så mye å si om Barcelona-interessen egentlig, men det er jo på en måte hyggelig å registrere, sier pappa Ødegaard til VG.

– Har du vært i kontakt med Barcelona nå den siste tiden?

– Nei, det er en stund siden nå.

– Ikke noe er spikret

Hans Erik Ødegaard bekrefter at flere enn Barcelona av Europas største klubber ønsker å få besøk for å forberede en mulig overgang.

– Det er vel vanlig at de som blir invitert noe sted vet om det. Martin er heldig som har invitasjoner fra veldig mange. Men det er noe med at det skal passe med tid og sted. Han er opptatt og jeg er opptatt så vi har ikke tenkt så mye på når og hvem. Jeg tror ikke det er lurt å ha fokus på nå. Han skal trene og spille. Det er ikke mulig å reise noe sted før etter serieslutt, men også da er det skole og andre ting.

– Så dere har ikke gjort noen avtale om når du skal besøke Barcelona?

– Nei, jeg er minst like opptatt som Martin. Det er ikke noe som er spikret.

Her kan du lese mer om