«Kachi» (18) bremset Odds Europa-jakt med suser på overtid

Sarpsborg-helten takket Gud og Jesus

Geir Bakke: – Skulle takket treneren sin

(Odd – Sarpsborg 08 1-1) Odd seilet mot sin åttende seier på ni Tippeliga-kamper. Så dukket den nigerianske unggutten Onyekachi Hope Ugwuadu (18) med et langskudd på overtid.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg vil takke Gud og Jesus. Jeg er bare så glad, sier en energisk «Kachi» til C More, etter å ha feiret med å vise frem en t-skjorte med påskriften «Jesus did it».

I sin emosjonelle takketale trakk han også frem Bojan Zajic, som ifølge 18-åringen har lært ham mye når det kommer til å avslutte fra distanse.

– Jeg syns han skulle takket treneren mest for at han kom innpå, ler Geir Bakke.

Unggutten signerte kontrakt med Sarpsborg i august, etter overbevisende prøvespill hvor han ifølge klubbens hjemmeside «imponerte kraftig med sin enorme fart og godt utviklede avslutningsferdigheter».

VG LIVE: Kampen minutt for minutt

Avslutningsferdighetene fikk hele Skagerak Arena huffe seg over ett minutt på overtid, da unggutten fyrte av et langskudd som gikk i nettet via stangen.

– Han er frisk, god og kvikk. Han var usynlig etter at han kom innpå, men han viser at det er noe som bor i ham, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke om «Kachi» til C More.

Odd bort en seier som ville sendt dem opp på en foreløpig andreplass på tabellen, og dermed gitt dem enda mer håp i kampen om kvalifiseringsplass til Europa League.

– Vi skal score fem mål i dag med så mange sjanser som vi har. Det er et gufs fra vårsesongen der vi brant altfor mange sjanser, sier Dag-Eilev Fagermo til C More.

Men han har ikke gitt opp kampen om andreplassen i Tippeligaen, som Stabæk for øyeblikket innehar.

– Viktige poeng ble tapt, men det er fem kamper igjen. Vi er gode nok til å vinne flere kamper og vi er fortsatt med, konkluderer Fagermo.

Tabbe

Fredag scoret Håkon Opdal fra midtbanen – forbi en ekstremt slepphendt Sascha Burchert i Vålerenga-buret. Lørdag leverte Glimt-keeper Pavel Londak en gigantisk keepertabbe på Marienlyst.

Søndag fortsatte Sarpsborgs Lasse Heinze en keeperhelg full av uventede krumspring da han dro ut på en real bærtur som endte med at Olivier Occéan serverte formspilleren Pape Paté Diouf til 1-0 for Odd etter 13 minutter.

– Det kommer en lang ball og jeg vil bare løpe forbi den og skjerme den ut av banen. Det kan høres ut som en dårlig unnskyldning, men jeg trodde at ballen kom til å stusse ut av banen, men den stoppet litt, sier Heinze til C More.

– Definitivt ikke keepernes helg i Tippeligaen, slo Freddy Dos Santos fast i pausen.

Det var et redusert Sarpsborg-lag som reiste til Skien – bare tre dager etter å ha gått seirende ut av en to timer lang semifinalebatalje mot Viking i cupen. Bare tre av spillerne som startet cupkampen, var på banen fra start mot Odd: Lasse Heinze, Stephen Ernemann, Barry Maguire. Det er ingen tvil om at cupen, hvor Sarpsborg skal spille finale mot Rosenborg, blir prioritert foran ligaen, hvor klubben befinner seg i ingenmannsland for øyeblikket.

Odd er det store formlaget i Tippeligaen, med syv seirer, én uavgjort og null tap på de siste åtte kampene før møtet med Sarpsborg. Med hjemmebanefordel og en hel hvileuke bak seg var det ingen tvil om at det var Dag-Eilev Fagermos menn som var storfavoritter i solskinnet på Skagerak Arena.

Straffemiss

Logisk nok ledet Odd 1-0 til pause. Hjemmelaget skapte de største sjansene og dominerte i store deler av omgangen, men fikk altså litt hjelp av gjestenes keeper på scoringen. Det skal nevnes at Heinze fulgte opp med to svært gode redninger – først på en markkryper av Fredrik Nordkvelle, deretter på en heading av Occéan.

I andre omgang var det Sarpsborg som kom best i gang, og på fem minutter skapte de to store sjanser ved Péter Kovács og Claes Kronberg.

Seks minutter før slutt fikk Odd, etter en lang periode med dominans, en gylden mulighet til å sette spikeren i kisten på straffespark, men Occéan leverte en skikkelig lompe som gikk over tverrliggeren.

Det ble skjebnesvangert for Odd, for ett minutt på overtid dukket innbytter «Kachi» opp og traff stang inn på et langskudd.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder