MOYES-KJØP: Juan Mata og Marouane Fellaini, som her fortviler mot Manchester City tirsdag, ble hentet til Old Trafford av David Moyes. Foto: Pa Photos
MOYES-KJØP: Juan Mata og Marouane Fellaini, som her fortviler mot Manchester City tirsdag, ble hentet til Old Trafford av David Moyes. Foto: Pa Photos

David Moyes: - Dette året ville vært vanskelig for Sir Alex også

Mourinho: - Ferguson kan lastes for én ting, at United er den klubben de er

FOTBALL

David Moyes har gått fra «Chosen One» til «Wrong One» for stadig flere Manchester United-supportere.

Publisert: Oppdatert: 29.03.14 11:00

Og det er ikke alle som har tenkt å ligge lavt med budskapet.

Ifølge Manchester Evening News kommer et fly til å ha følgende banner hengende etter seg mens det flyr over Old Trafford når United møter Aston Villa lørdag: «WRONG ONE - MOYES OUT».

LIVE: Manchester United-Aston Villa 13.45

Etter det flaue 0-3-tapet mot byrival Manchester City skal frustrerte United-supportere har forsøkt å ta ned det godt synlige «The Chosen One»-banneret som henger på Old Trafford. Sikkerhetsvakter skal ha voktet banneret - og dermed vil Moyes både være «chosen one» og «wrong one» når United spiller lørdag.

Flyet vil være i luften over Old Trafford i rundt 15 minutter. United-supporterne som står bak det flyvende banneret skal ha kommet med en uttalelse på nettstedet Red Issue ifølge Manchester Evening News:

«Det kommer av akutt frustrasjon - frustrasjon over dårlige resultater, mangel på innsats på banen og de uunngåelige tegnene til at David Moyes ikke når opp til de høye standardene som kreves for å lede Manchester United»

- Aldrende stall

Daviv Moyes ble utpekt av Sir Alex Ferguson, som ga seg etter ligagullet forrige sesong. Ferguson ga supporterne klar beskjed om at de skulle stå bak sin nye manager («stand by the new manager») da han talte til supporterne etter at han hadde ledet United for siste gang på Old Trafford.

Før Villa-kampen antyder Moyes at selv Ferguson ville fått trøbbel med å levere toppresultater med dagens Manchester United-spillere.

- Folk er klar over at stallen er litt aldrende, så jeg tror det ville vært en tøff sesong uansett hvem som hadde vært ansvarlig for Manchester United i år. Og jeg tror faktisk at hvis Sir Alex var her i år, så ville det vært vanskelig for ham også - og jeg er sikker på at han er klar over det, sier Moyes ifølge The Telegraph.

- Dette kunne ha skjedd uansett denne sesongen, men det er så utypisk Manchester United, og derfor må vi fortsette å bygge og bli bedre - og det er det vi skal gjøre, sier Moyes.

Mange vil akseptere at Moyes sto overfor et stort gjenoppbyggingsarbeid, men Chelsea-manager José Mourinho - som ikke ble «The Chosen One» da Manchester United skulle ha ny manager i fjor - vil i hvert fall ikke skylde på Alex Ferguson.

- Han (Ferguson) kan bare lastes for én ting. At United er den klubben de er. Han har trukket seg tilbake, la ham pensjonere seg i fred, sier Mourinho ifølge The Telegraph.

PS! Marouane Fellaini nekter for at han spyttet på en motspiller under tirsdagens Manchester-derby, melder NTB.

Videobilder viser at United-spilleren kan ha spyttet mot City-forsvareren Pablo Zabaleta mens sistnevnte lå nede etter en duell mellom de to spillerne.

Englands Fotballforbund har sett bildene og har bedt TV-kanalen Sky Sports om et opptak med skarpere bildekvalitet før de avgjør om de vil gå videre med saken.

United-manager David Moyes sier at Fellaini avviser at han spyttet på Zabaleta.

- Jeg har snakket med Marouane, og han sier det ikke er tilfelle. Vi skal jobbe med FA hvis det er nødvendig. Marouane er tydelig på at han ikke gjorde det, sier Moyes.

Her kan du lese mer om