AU DA, PELÉ: Å bytte lag regnes som en synd blant fotballsupportere. Spesielt når man går fra Liverpool til Manchester united.. Foto: AP

Pelé gikk «den forbudte vei»

Og lar Stallones fotballferdigheter få gjennomgå

(VG Nett) Fotballegenden Pelé var Liverpool-fan på 70- og 80-tallet, men etter det har han vært supporter av erkerivalen Manchester United.

  • Gunnar Bøthun
Publisert:


Det sier manen mange regner som tidenes beste fotballspiller til magasinet Sport, ifølge den engelske avisen Daily Mail.

- Jeg har alltid likt engelske lag. På 1970- og 1980-tallet var jeg tilhenger av Liverpool. Jeg vet ikke hvorfor egentlig, kanskje fordi de var det beste laget på den tiden, sier 68-åringen.

VG Nett-leser:- La oss alle hylle medgangssupportere som Pele. Jeg også bytter lag neste sommer om United vinner ligaen igjen. Da har de flere ligatitler en Liverpool.Diskutér!

- Byttet til United

Da Manchester United for alvor overtok tronen og ble Englands beste lag på 90-tallet, forvitret imidlertid kjærligheten til Liverpool gradvis for mannen med fødenavnet Edson Arantes do Nascimento. Nå er det Sir Alex Fergusons mannskap som gjelder.

FÅR PELÈ-TYN: Sylvester Stallone var elendig med ballen i beina, ifølge den brasilianske fotballegenden. Foto: AP

- I de siste 10-15 årene har jeg synes det har vært mest moro å følge Manchester United. De spiller slik det skal spilles, og i Brasil er Manchester United det soleklart mest populære laget, forklarer han.

Dermed har han gjort det som for de aller fleste fotballfans er utenkelig: byttet lag.

- Stallone var elendig

I intervjuet forteller han også om hvordan det var å spille inn fotballfilmen Eskape to Victory fra 1981, der blant annet Sylvester Stallone figurerer på rollelisten. Og ifølge Pelé var det så som så med fotballferdighetene hos mannen de fleste forbinder med Rambo- og Rocky-filmene.

- Han skjønte seg egentlig ikke på fotball i det hele tatt. Han slet med å treffe ballen selv når den lå i ro.

Se en hyllest til Escape to Victory på youtube her!

Filmen avsluttes med at Pelé scorer et avgjørende mål mot nazistene på brassespark, men den tidligere superspissen avslører at manuset opprinnelig sa at Stallone skulle bli helten. Pelé forteller at han brukte uttallige timer på å prøve å lære «Sly» å treffe ballen, uten å lykkes.

- Han var så dårlig at det bare var morsomt. Så de forandret manuset og lot meg score det berømte målet i stedet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder