TV-TITTING: Alexis Sánchez (t.v.) (Chile), Gareth Bale (Wales) og Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon) må nøye seg med å se VM i Russland fra sofaen. Foto: Reuters, AFP, AFP

Dette er superstjernene du ikke får se i VM

Neste års fotball-VM blir utvilsomt stjernespekket, men turneringen går av stabelen uten flere av fotballens aller største navn.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

23 av 32 nasjoner er klare for neste sommers VM-sluttspill i Russland, og kvalifiseringen har allerede gitt oss mye av det mange hadde forventet, i tillegg til noen overraskelser.

Ingen ble sjokkerte over at nasjoner som Brasil, Tyskland, England og Spania er klare for mesterskapet, men samtidig har flere land gått på bananskall i kvalifiseringen.

Her er en oversikt over hvilke stjerner som definitivt ikke vil gjøre en opptreden i Russland.

Ingen Bale eller Sanchez

Lionel Messi bar Argentina til VM på sine skuldre med hat trick mot Ecuador, mens det gikk langt verre for regjerende Copa America-mester Chile. Nasjonen som var i prøve-VM-finalen i sommer, blir ikke å se i mesterskapet. Det betyr at stjerner som Arsenals Alexis Sánchez og Bayern Münchens Arturo Vidal, heller ikke blir å se.

Andre profiler: Claudio Bravo (Manchester City)

Nederland hadde en mer eller mindre umulig oppgave foran seg før den siste kvalifiseringskampen, og måtte slå Sverige med syv mål for å sikre playoff-plass. «Oranje» vant oppgjøret 2-0, takket være to scoringer av kaptein Arjen Robben. Det ble det siste han gjorde for Nederland, og mens ingen hollandske stjerner blir å se i Russland neste sommer, blir ikke Robben å se i den oransje trøya i det hele tatt.

Andre profiler: Memphis Depay (Lyon), Daley Blind (Manchester United), Georginio Wijnaldum (Liverpool).

Gareth Bale – Wales

Real Madrid-spilleren, som er Wales aller største stjerne, fikk fra tribunen se sine landsmenn tape 0–1 for Irland, og dermed bli nummer tre i gruppe D, bak Serbia og Irland. Bale var Wales' nøkkelspiller under EM 2016, da waliserne på sensasjonelt vis tok seg til semifinalen, men får ikke muligheten til å gjøre det samme neste sommer.

Andre profiler: Aaron Ramsey (Arsenal), Joe Allen (Stoke), Ben Davies (Tottenham), Ashley Williams (Everton).

Pierre-Emerick Aubameyang – Gabon

Borussia Dortmund-stjernen Aubameyang prøvde så godt han kunne for Gabon, men den afrikanske nasjonen kom seg ikke til sitt første VM-sluttspill noensinne. Gabon ble slått ut i den tredje kvalifiseringsrunden.

Marek Hamsík – Slovakia

At de ikke skal til Russland må oppleves tungt for Napoli-kaptein Hamsik. De sikret 2.-plassen i gruppe A, bak England, men andre resultater sørget for at de ble dårligste toer, og dermed ikke får prøve seg i playoff.

Andre profiler: Martin Skrtel (Fenerbahçe).

Jan Oblak - Slovenia

I samme gruppe som Hamsik og Slovakia, Atletico Madrid-målvakt Oblak blir heller ikke å se i Russland.

Riyad Mahrez – Algeria

Den afrikanske kvalifiseringen pågår fortsatt, men Algerie har absolutt ingenting å spille for. Etter et fælt gruppespill kommer de til å havne på sisteplass i sin gruppe, bak Nigeria (som allerede er kvalifisert), Zambia og Kamerun. Årets spiller i Premier League fra 2015/16-sesongen får ikke vist hva han er god på i Russland.

Andre profiler: Islam Slimani (Leicester), Yacine Brahimi (FC Porto).

Christian Pulisic – USA

For første gang på 32 år går USA glipp av et verdensmesterskap i fotball, og det betyr at stjerneskuddet Christian Pulisic ikke blir å se på den store scenen denne gang. 19-åringen, som til daglig spiller for Borussia Dortmund, ble USAs toppscorer i kvalifiseringen med fem fulltreffere.

Andre profiler: Clint Dempsey (Seattle Sounders), Tim Howard (Colorado Rapids), Michael Bradley (Toronto FC).

Flere profiler som ikke blir å se i Russland: Antonio Valencia (Ecuador/Manchester United), David Alaba (Østerrike/Bayern München), Miralem Pjanic (Bosnia/Juventus), Edin Dzeko (Bosnia/Roma), Henrikh Mkhitaryan (Armenia/Manchester United).

Disse risikerer å miste fotballfesten gjennom playoff:

Luka Modric–Kroatia

Real Madrid-stjernen raste mot landslaget etter poengdelingen mot Finland, og bare to dager før skjebnekampen mot Ukraina, sparket Kroatia landslagssjefen. Det kan ha hatt en positiv effekt: den avgjørende kampen vant de 2-0, og sikret dermed 2.-plassen bak Island i gruppe I. Kroatia har en jobb å gjøre i playoffen, etter å ha vist klare svakhetstegn i kvalifiseringen.

Andre profiler: Ivan Rakitic (Barcelona), Mario Mandzukic (Juventus), Ivan Perisic (Inter) Danijel Subasic (Monaco).

Christian Eriksen – Danmark

«Kong Christian», som han nå kalles i Danmark, har vært toneangivende for Åge Hareide & co. i kvalifiseringen, men om han får muligheten til å være det i Russland gjenstår å se. Forrige gang danskene var i playoff ble de egenhendig senket av Zlatan Ibrahimovic, og danskene ønsker nok en revansje over Sverige i år. Det er gode muligheter for at de trekkes mot hverandre.

Andre profiler: Nicklas Bendtner (Rosenborg), Kasper Schmeichel (Leicester).

Emil Forsberg – Sverige

Svenskene tapte 0–2 for Nederland i den siste kampen, men leverte en meget sterk kvalifisering med flere imponerende seiere, blant annet med 8–0 over Luxemburg og 2-1-seier over Frankrike. «Söta bror» har fortsatt en lang vei å gå før mesterskapsbilletten er i boks, og så gjenstår det å se om Emil Forsberg kan være talismanen Zlatan Ibrahimovic var i så mange år.

Andre profiler: Victor Lindelöf (Manchester United), John Guidetti (Celta Vigo).

Hele Italia-laget, spesielt Gianluigi Buffon

Det var vel ikke mange som hadde regnet med noe annet enn playoff for de italienske stjernene, ettersom de havnet i gruppe med Spania som var suverene i kvalifiseringen. Likevel, det er mange gode lag som venter i playoffen, og det italienske landslaget har vært gjenstand for mye kritikk etter å ha levert–etter deres standard–en svak kvalifisering. Så spørs det om Gianluigi Buffon, som legger opp etter sesongen, frarøves et aller siste mesterskap.

Playoffkampene trekkes 17. oktober.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder