BLIR EM-ARENA: Lerkendal (bildet) skal bygges ut. Foto: Bjørn Delebekk Foto:

Disse byene blir EM-byer i 2016

(VG Nett) Oslo, Lillestrøm, Stavanger og Trondheim blir Norges vertsbyer under et eventuelt EM i fotball 2016.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Fotballpresident Sondre Kåfjord og resten av NFF-styret har vært i møte i hele dag for å avgjøre hvilke byer som blir Norges vertsbyer til den norsk-svenske EM-søknaden i 2016.

De endte med følgende fire valg: Oslo, Lillestrøm, Stavanger og Trondheim.

Les også:- Hele Norge skal koke i 2016

En av prosjektmedarbeiderne i Stavangers søknad, Ove Rødstøl, uttalte tidligere i dag til VG Nett at han hadde en god magefølelse for vestlandsbyen.

- Vi føler at vi har gjort et godt og grundig arbeid, og presentert konseptet vårt på en god måte, sa han til VG Nett.

- Vi har vist en stor gjennomføringsvilje med søknaden. Forhåpentligvis blir fotballforbundet imponert, sa Rødstøl. Det ble NFF definitivt.

VG Nett-leser:Hvor stor er vel egentlig sjansen for at vi får EM i det hele tatt? Jeg er ganske delt i mitt syn på våre sjanser, men med tanke på konkurrentene, vil jeg vil si at vi sliter...Diskutér her!

Informasjonssjef Roger Solheim i NFF uttalte til VG Nett i går at han var imponert over søknadene som var kommet fra de seks ulike byene.

- Det er lagt ned et veldig godt arbeid, var Solheims kommentar. En av dem som gjorde et godt arbeid, var Trondheim.

- Hvilken norsk by er mer interessert i fotball enn Trondheim? Vi er fotballbyen i Norge. Lerkendal stadion trenger noe utbygging, men den er nesten klar for å ta i mot europaeliten. Infrastrukturen er på plass, og vi er i ferd med å bygge flere nye hoteller, sa fungerende ordfører i Trondheim, Knut Fagerbakke til VG Nett tidligere i dag.

Les også:- Umulig å få store idrettsarrangement til Nord-Norge

To kandidater klare på forhånd

Oslo var klar som EM-by allerede før dagens NFF-møte. Hovedstaden planlegger et nytt nasjonalanlegg med plass til 50.000 tilskuere.

I tillegg til nasjonalanlegget i Oslo må Norge ha et anlegg med minimum 40.000 seter. Det sendte Lillestrøm opp som en glohet kandidat allerede tidlig i kampen om EM-plass. Byen har nemlig lagt fram planer for et anlegg med plass til 44.000 tilskuere, som kan nedgraderes etter mesterskapet.

I tillegg til de to større anleggene, var kravet to EM-anlegg med plass til 30.000 tilskuere.

Stavanger la tidlig fram planer om å utvide Viking stadion, og i søknaden la de ikke skjul på at mulighetene var til stede for å oppgradere anlegget opp til det magiske kravet på 40.000 seter.

Både i Bodø, Bergen og Trondheim ble det lagt fram planer for anlegg med plass til rundt 30.000 personer. I Bodø og Bergen i form av helt nye stadioner, i Trondheim ønsker man å utvide Lerkendal.

Søknaden sendes neste vår

Med Oslo og Lillestrøm så å si boks, dreide den virkelige spenningen seg om de to siste EM-plassene, hvor kampen altså sto mellom Trondheim, Stavanger, Bergen og Bodø. I tillegg til Norges fire utvalgte byer, skal fem byer i Sverige med i søknaden.

Den norsk-svenske søknaden skal oversendes UEFA innen 15. februar 2010, men Norge og Sverige må kjempe hardt for å trekke EM til Norden om sju år. Frankrike, Italia og Tyrkia blir sterke konkurrenter i kampen. Avgjørelsen om hvilket land som får arrangere, faller 27. mai i 2010.

Fotball-EM er verdens tredje største idrettsarrangement, kun slått av sommer-OL og fotball-VM.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder