Hysje-Kings frekke Tufte-svar: – Olaf hvem?

ULLEVAAL (VG) (Norge – Panama 1-0) Joshua King (26) takket landslagssjefen for tilliten – og ba kritikerne ti stille – da Norge vant for fjerde gang på rad.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Ingen kommentar. Jeg har gitt dere nok overskrifter for denne uken, sier Joshua King om hysje-gesten etter matchvinnermålet mot Panama.

– Hvem var det rettet mot?

– Ingen kommentar. Det sa jeg akkurat.

Olaf Tufte?

– Olaf hvem?

les også

Tufte refser King-utspill: – Ingen kan forlange respekt

Stjernespissen brukte seks minutter på å score etter innhoppet mot Island på lørdag. Denne gangen, mot Panama og nå fra start, gikk det bare fire minutter før King hadde satt ballen i nettet.

– Har kanskje misforstått beskjedene

Bournemouth-spissen har fått mye spalteplass den siste uken: Klubbklaging, pressekritikk, benking mot Island, respekt-utspill og senest refs fra Olaf Tufte har preget agendaen til King, og det var trolig en kombinasjon av dette som lå bak 26-åringens målfeiring.

les også

Joshua King: – Jeg fortjener mer respekt

Han la fingeren foran leppene og hysjet til kameraene etter sitt landslagsmål nummer 12. Før kampen hadde den doble OL-vinneren Tufte etterlyst at King lot bena snakke i stedet for å snakke om at han fortjener mer respekt.

– Det er nok et av de kjappeste målene jeg har scoret i min karriere, sier King om den tidlige scoringen.

les også

Analytiker forbløffet over Sander Berge: – Oppsiktsvekkende

Den omdiskuterte stjernen takket for Lagerbäcks tillit med en rask scoring, men også knallhardt defensivt arbeid, og fremstod tøff og tent både i presset og duellspillet i åpningsminuttene.

– Det er egentlig sånn jeg alltid spiller for klubblaget. Jeg løper mer i Bournemouth enn jeg gjør på landslaget. Men jeg har kanskje misforstått beskjedene jeg har fått før i tiden, men det er bare å si ifra hva man vil ha av meg, så gir jeg det, sier King til VG.

– Hva er det du har misforstått?

– Vi har ikke pleid å presse høyt, slik vi gjør i Bournemouth. Så når Lars sier han vil ha høyt press, så får han det.L

Lars Lagerbäck samlet matchvinneren og spisskollega Bjørn Maars Johnsen på sidelinjen før pause.

– De jobbet jo steinhardt uten at laget fulgte dem opp. De løp alt for mye i første omgang, forklarer han og ba dem faktisk roe løpingen om de ikke hadde støtte.

Zahid fikk debut

Panama skapte én farlighet i første omgang da mannen med det historierike navnet Fidel Escobar traff godt på frispark, men Sten Grytebust reddet uten særlige problemer.

Bortsett fra den ene dødballen hadde Norge full kontroll på gjestene, med et kompakt lag – i Lagerbäcks ånd – som stengte alle farlige rom og var dyktige til å variere presshøyden.

les også

Maars Johnsen var for nervøs til å snakke norsk

I pausen gjorde Lagerbäck tre bytter: Målscorer King og Sander Berge, banens to beste spillere i første omgang, ble erstattet av Ola Kamara og Fredrik Midtsjø. I mål gikk Ørjan Nyland inn for Grytebust, og det er grunn til å tro at det kan bli en stund til de to reservekeeperne får spilletid, ettersom Rune Jarstein trolig blir det faste førstevalget når det skal spilles tellende kamper fra høsten av.

Alexander Sørloth, Ole Selnæs og debutant Ghayas Zahid skulle også få sine innhopp i en andreomgang som lot seg prege av mange bytter og fravær av sportslig betydning.

– Det var deilig. Kult og morsomt å debutere på A-landslaget. Jeg har jo sagt før at jeg burde vært her før, men det var deilig å få debuten nå, sier Zahid til VG.

Norge var nærmere 2-0 enn Panama var utligning: Tore Reginiussen skapte en stor sjanse på heading i starten av omgangen, mens Ola Kamara misbrukte en eventyrlig mulighet foran åpent mål da det gjenstod knappe ti minutter. Iver Fossum kunne også doblet den norske ledelsen med en avslutning fra skrått hold.

Men det skulle bli med det ene King-målet, og dermed står våren 2018 igjen som et prikkfritt kapittel for Lars Lagerbäck og hans menn: Fire strake seirer, tre av dem mot VM-klare nasjoner, og solide 9-3 i målforskjell. En slik seiersrekke har ikke skjedd siden 2010.

Det lover godt før høstens Nations League-kamper.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder