Ny opptur for Kristoffer Ajer: Sikret cupgull og «The Treble» med Celtic

FOTBALL

(Celtic - Motherwell 2–0) Kristoffer Ajer (20) og Celtic har gjort rent bord i skotsk fotball denne sesongen. Lørdag kunne nordmannen juble for cupgull, etter å ha slått Motherwell 2–0 i FA Cup-finalen.

Publisert: Oppdatert: 19.05.18 19:22

Med en ydmykende 5–0-seier over erkerival Rangers i Old Firm-derbyet, sikret Celtic seriegullet. Men mye vil ha mer, og lørdag ble trippelen i Skottland et faktum.

I FA Cup-finalen mot Motherwell gikk de seirende av banen med 2–0 - samme resultat, mot samme motstander, som i ligacupfinalen i november.

Denne gangen var det Callum McGregor og Olivier Nctham som scoret målene. Den regjerende FA Cup-mesteren forsvarte dermed tittelen, og sikret sitt tredje trofé for sesongen.

Dette var Celtics 38. triumf i den skotske FA Cupen.

Celtic gjorde rent bord forrige sesong også, og er det første laget i skotsk fotballs lange historie til å vinne trippelen to sesonger på rad.

Det har vært en fantastisk sesong for Ajer, som ble byttet ut etter 76 minutter i finalen. Denne sesongen har han spilt seg til fast plass på Skottlands desidert beste lag, vunnet det som vinnes kan, og den fantastiske sesongen kronet han med å skrive under på ny kontrakt med «The Bhoys».

I mars fikk han også sin landslagsdebut, da Norge knuste Australia 4–1.

Nå kan unggutten ta en velfortjent sommerferie, før nye utfordringer venter neste sesong. Steven Gerrard har som kjent tatt over Rangers, og skal forsøke å tette luken opp til Brendan Rodgers & co.

Her kan du lese mer om