Pedersen misfornøyd med Start-spillernes «skriking: - Da fyrer jeg på alle pluggene

FOTBALL

KRISTIANSAND (VG) (Start – Strømsgodset 1–1) Det ble uavgjort i trenerduellen mellom Kjetil Rekdal og Bjørn Petter «BP» Ingebretsen i et småampert oppgjør. Marcus Pedersens tiende seriemål reddet Godset fra flause.

Publisert: Oppdatert: 10.06.18 21:33

Fem minutter før slutt på stillingen 1–1 kokte det over for Godset-spiller Tokmac Nguen. Han deiset inn i starts Espen Børufsen på sidelinjen og fikk korrekt sitt andre gule kort. Dermed kom det røde opp fra dommer Espen Eskås.

– Jeg syns det var veldig mye «kaste seg ned å skrike», også var det mye skriking fra andre spillere som ikke var innblandet i situasjonen. Da fyrer jeg på alle pluggene i hvert fall, sier Marcus Pedersen, som var irritert på tampen, men som hadde roet pulsen da han snakket med VG.

Han innrømmer at han ikke har sett situasjonen helt, men mener at det var et «billig» gult kort.

Det er ikke «offeret» Espen Børufsen - for anledningen ny Start-kaptein, enig i.

– Ikke tvil om at det burde være kort på det, kontrer han.

Han fikk også støtte av sjefen Rekdal etter kampen.

– Det var helt korrekt. Han var alt for sen, sa han til VG.

Pedersen, som kan ende opp med å forlate Godset i sommer, om det kommer et godt nok tilbud, var fornøyd med lagets innsats i «BP» sin retur som hovedtrener.

– Jeg syns vi gjør en veldig god bortekamp. Vi skaper mye og er trygge bakover. En god opplevelse denne matchen her, sa Eliteseriens toppscorer til VG.

Han mener laget hadde en helt annen energi enn tidligere og blir spurt om de «utrolig» mange sjansene de hadde.

– Som sagt, jeg synes vi kunne vunnet kampen. Men for all del, ett poeng på bortebane er det ikke alltid vi får, det heller, sier toppscoreren til Eurosport, før han lovpriste den målgivende pasningen fra nettopp Nguen.

Start tok føringen

Selv om Godset var klart best spillemessig gjennom nesten samtlige 90 minutter i sørlandsbyen (8–3 i sjanser), var det Start som tok ledelsen etter en keepertabbe fra Espen Bugge Pettersen etter 18 minutter.

Espen Børufsen la inn fra kanten, med skru mot mål. Godset-keeperen måtte rygge mot mål for å få en hånd på ballen, men det var ikke nok og Kjetil Rekdal fikk en drømmestart i sin nye jobb.

– Det (målet) var av den spesielle sorten, smilte Starts målscorer i pressesonen etter kampen.

– Jeg ser ikke målet så godt, så jeg prøver bare å dunke ballen inn foran mål og får et deilig treff der.

Bugge Pettersen var irritert på seg selv etter utligningen og sa i pausen at han ikke så utgangen på innlegget.

– Det er et «lucky shot». Et innlegg som havner ett eller annet sted, sier 38-åringen til Eurosport.

Pedersen scoret

Fem minutter ut i den andre omgangen slo derimot Godset tilbake.

Nguen la inn smart mellom forsvar og keeper og bak Damion Lowe dukket Pedersen opp og satte inn utligningen til 1–1. Spissens tiende seriemål denne sesongen gir han ytterligere forsprang (tre mål) i kampen om å bli årets toppscorer.

Ingebretsen sier han er «greit fornøyd» og at de gjør en «god fotballkamp» - men ikke er med på at Start raner med seg ett poeng.

– Spillerne har skjønt alvoret etter å ha gått i seg selv, sier han om lagets innsats.

Innbytter Aron Sigurdarson fikk en eventyrlig sjanse minuttet før slutt på et innlegg, men islendingen klarte ikke sette ballen under tverrliggeren.

Dermed endte det 1–1 i kampen som ingen av lagene egentlig hadde råd til å tape.

Start har nå åtte poeng etter 13 runder og forblir på 15.-plass. Godset tok sitt 13. poeng på like mange kamper og ligger på 12.-plass.

Her kan du lese mer om