DEPPER: Wesley Hoedt (fra venstre), Pierre-Emile Højbjerg, Dusan Tadix og Cedric Soarez har ikke hatt mye å juble for i Premier League denne sesongen. Foto: TONY O'BRIEN / X03815

Southamptons skrekkstatistikk mot toppklubbene

Fem år med Premier League-spill kan gå mot en slutt for Southampton. Og at de møter en topp seks-klubb lørdag, er ikke en god ting for Mark Hughes’ mannskap.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

• Her er lørdagens oddstips

Laget har nemlig en horribel statistikk mot lagene som okkuperer de seks øverste Premier League-plassene (Manchester City, Manchester United, Liverpool, Tottenham, Chelsea og Arsenal).

På de to siste sesongene har Southampton null seirer, seks uavgjort og hele 16 ligatap på 22 forsøk. Det er dyster lesning når Chelsea (nummer fem) står på motsatt banehalvdel lørdag.

Og ennå gjenstår den suverene ligalederen Manchester City på de resterende fem kampene.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

les også

Utskjelte Welbeck den store helten for Arsenal – gjorde narr av egen kjempemiss

Forrige runde var laget nære seier mot Arsenal, men Danny Welbeck ville det annerledes.

Dermed har Southampton havnet i den situasjonen at de ligger på nedrykksplass med seks kamper igjen å spille. Laget er tre poeng bak Crystal Palace på trygg grunn, men riktignok med én kamp mindre spilt enn den nye klubben til Alexander Sørloth.

les også

Hevder Rosenborg bød nærmere 20 millioner for tidligere Premier League-stopper

Det kan med andre ord ende med nedrykk for Southampton, som er inne i sin sjette strake sesong i Premier League - men det kommer til å bli et realt rotterace.

Fra Everton på 10. plass (41 poeng) og til Stoke på 19. plass (27 poeng) skiller det bare elleve poeng.

VGs tabelltips før sesongstart: Southampton på 10. plass

– Jeg beklager å forlate klubben i denne situasjonen, men når du ikke får resultater, skjønner jeg at klubben må ta grep, sa Mauricio Pellegrino etter at han ble sparket i midten av mars.

les også

Vialli om Conte: - Kan ikke komme seg fort nok bort fra Chelsea

Siden da har det blitt to strake ligatap for manager Mark Hughes, som etter sigende skal få én mill. pund (omkring 11 mill. kroner) i bonus om Southampton holder seg.

Southamptons gjenstående kamper: Chelsea (h), Leicester (b), Bournemouth (h), Everton (b), Swansea (b), Manchester City (h).

VGs tips: Chelsea vinner

Sørkyst-laget har bare vunnet én ligakamp etter at Everon ble banket 4-1 i slutten av november (1-8-9-flyt), og det gir at laget er tre poeng unna å være på rett side av nedrykksstreken.

les også

Kontroversielle Grealish inspireres av familietragedie

Chelseas 5.plass på Premier League-tabellen er lavere enn hva de selv hadde forutsett på denne tiden av året. 1-1 hjemme mot West Ham sist var under pari, og 1-3-hjemmetap mot Tottenham i kampen var enda mer skuffende. Dette er en forsmak på FA-cupsemifinalen neste helg, og vi er spent på hvordan lagene angriper dette oppgjøret. Å skaffe seg et psykologisk overtak med en seier er jo ikke feil.

Vi lander på borteseier til 1,85 i odds. TV 2 Sport Premium er din venn lørdag, og spillstopp er 13.25.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool17161042142849
2Leicester City17123240112939
3Manchester City17112447192835
4Chelsea179263125629
5Tottenham Hotspur177553224826
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder