JUBELHØST: Sarpsborg 08 har ikke greid å følge opp fjorårets medalje i Eliteserien, men med gruppespill i Europa League er det noe de færreste sarpinger bryr seg. Foto: Bjørn S. Delebekk

De har tjent over 50 millioner – dette gjør Sarpsborg med pengene

Sarpsborg 08 har håvet inn drøyt 50 millioner på sitt Europa League-eventyr. Det legger fundamentet for en helt ny hverdag i Østfold.

Lokalavisen Sarpsborg Arbeiderblad skriver at sportssjef Thomas Berntsen nå skal få mer penger til spillerlønninger.

– Det er klart at dette gir oss mer handlingsrom, vi har hentet mye spillere fra lavere nivå tidligere, nå kan det hende vi kommer til å hente flere spillere fra høyere nivå, som er nærmere ferdig produkt, forklarer styreleder Cato Haug til VG.

les også

Sarpsborg 08 vil forlenge med Patrick Mortensen

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Kjøpet av Jørgen Horn i sommer og Bergensavisens omtale av at sarpingene skal ha fått et bud avslått Steffen Lie Skålevik, er eksempler på dette.

Han forklarer at i hans ti år som styreleder har lønnsbudsjettet økt for hver eneste sesong.

– Det vil bli en økning igjen, men vi kommer ikke til å være lønnssledene hverken i 2019 eller årene etter, fortsetter styrelederen.

Sarpsborg 08 hadde en gjennomsnittslønn på 600.000 kroner i 2017, noe som plasserte de litt under midten i utgifter på spillerlønninger i Eliteserien. Haug forklarer også at de har gode bonusordninger for spillerne.

– Om klubben leverer sportslig og tjener penger, skal det dryppe på spillerne også. Spillerne i Sarpsborg vil tjene godt i 2018, understreker han.

Prestasjoner som dette er det som gir spillerne bonuser:

– 45–50 millioner i overskudd

Takket være Europa League-suksessen har Østfold-klubben, ifølge Haug, tjent rundt 50 millioner. Han anslår at de vil ende med et overskudd på mellom 45 og 50 millioner for 2018.

I tillegg har klubben investert i utbygging av Sarpsborg stadion og gitt bort rundt 1,2 millioner til de 16 samarbeidsklubbene i byen. De skal klubbene bruke på trenere, som klubben håper vil gi bedre lokale spillere til Sarpsborg 08 på sikt.

les også

FKH-treneren synes Sarpsborg-krav blir «litt uryddig»

– Fordi vi har investert, og skal investere, i varige verdier som anlegg, infrastruktur, vårt eget trenerapparat og i spillere, har vi et helt annet fundament for videre satsing, slår styrelederen fast.

Etter fire kamper i Europa League står sarpingene med fem poeng, og har alle muligheter til å avansere fra gruppen. Da kan det bli ytterligere summer inn i klubbkassen. Hvilken gevinst det kan gi, sier Haug at de ennå ikke har begynt å regne på.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder