PENGEGLIS: Cristiano Ronaldo tjener fett – og genererer enorme inntekter for Juventus. Her sjekker han gresset i Valencia før onsdagens Champions League-kamp. Foto: JOSE JORDAN / AFP

Ronaldo-effekt gir ellevill vekst: Juventus doblet verdi

Cristiano Ronaldo (33) har scoret sine første Juventus-mål, men påvirkningen hans er aller størst utenfor banen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Ifølge en rapport av Financial Times, gjengitt av Business Insider, har signeringen av Cristiano Ronaldo nemlig hatt en voldsom effekt på Juventus-aksjene.

les også

VGs terningkast før Champions League: Manchester City er favoritt

Den portugisiske superstjernen signerte for den italienske storklubben den 10. juli. Siden har klubbens verdi skutt i været: Juventus skal nå ha en markedsverdi på 1,5 milliarder euro – over 14 milliarder kroner.

Tipster gir deg daglige oddstips – les våre ferskeste vurderinger her!

«Juventus tror spilleren representerer enestående økonomiske muligheter, beskrevet av lederne i klubben som ’Ronaldo-effekten’», heter det i Financial Times-rapporten.

les også

Mener Klopp burde ta Salah til side: – Han er i en mørk bakgate

Aksjeprisen i Juventus har mer enn doblet seg siden Ronaldos overgang fra Real Madrid. Den 3. juli kostet en Juventus-aksje 0,69 euro – nå er prisen på 1,57 euro, skriver Business Insider.

I praksis betyr det at hvis du hadde 1000 dollar (rundt 8200 kroner) investert i Juventus før Ronaldos overgang, så vil du nå sitte med aksjer verdt 2275 dollar (rundt 18600 kroner) i dag.

– Større muligheter

Ronaldo-effekten har gitt flere utslag: Til tross for at klubben økte snittprisen for sesongkort med 30 prosent, er samtlige 29.300 av dem utsolgt. Juventus solgte over en halv million Ronaldo-drakter på 24 timer etter at overgangen ble bekreftet.

les også

Neymar og Mbappe klandres for svak innsats: – Kan ikke fortsette slik

De økonomiske ringvirkningene etter Ronaldo-overgangen har trolig bare begynt: BBC spår at stjernespilleren alene vil føre til 20–30 prosent økning i verdien på TV-rettighetene til italiensk Serie A, som for øyeblikket er verdt 1,4 milliarder euro.

Vi har flere Champions League-tips: Sjekk dagens anbefaling til 1,80 i odds!

Men det eneste Juventus-fansen bryr seg om, etter fem finaletap siden forrige triumf i turneringen, er om Ronaldo kan bære klubben hele veien til Champions League-trofeet.

– Ronaldos ankomst har økt selvtilliten til alle her, for han er verdens beste. Han er toppscorer i Champions League-historien, det er fakta. Det er logisk at vi kanskje har større muligheter til å nå finalen med ham, sier Juventus-trener Massimiliano Allegri, som har ledet klubben til serie- og cupgull i fire strake sesonger, men også tapt to Champions League-finaler i samme tidsrom.

VGs tips: Juve-seier

Veien til finalen i Madrid starter lengre øst i samme land, på bortebane mot Valencia, et lag som har åpnet sesongen svakt med kun tre poeng etter fire seriekamper. Juventus står på sin side med full pott etter like mange kamper i Serie A.

Tipster gir deg daglige oddstips – les våre ferskeste vurderinger her!

Valencia mangler den franske midtbanespilleren Geoffrey Kondogbia. Mens Juventus kun mangler Andrea Barzagli, som trolig ikke var aktuell for startoppstillingen.

Vi er fristet av et spill på Cristiano Ronaldo som målscorer til 2,05 i odds, men nøyer oss med å anbefale Juventus-seier til 1,77 i odds. Kampen vises på Viasport 3. Spillestopp er klokken 20.55.

PS! Statens Pensjonsfond Utland, best kjent som Oljefondet, eier 0,36 prosent av fotballklubben Juventus. Dermed har også vi på bjerget en grunn til å glede oss over Ronaldos overgang. I 2012 eide Oljefondet hele én prosent av Torino-klubben, skriver E24.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder