GAMLE LAGKAMERATER: Her kommer Wayne Rooney inn for Marcus Rashford under en FA-cupkamp mot West Ham i april 2017. Foto: Getty Images

Rooney advarer Rashford: Mener han må jobbe mindre

Her er mandagens oddstips

Wayne Rooney (32) kjenner seg igjen i sin tidligere lagkamerat Marcus Rashford (20).

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Rooney, som dro tilbake til barndomsklubben Everton i sommer, spilte sammen med Rashford i halvannen sesong i Manchester United. Han mener den unge spisskometen må passe seg så han ikke går i samme felle som ham selv.

– Tidlig i karrieren min jobbet jeg noen ganger for hardt med å løpe hjemover, og Alex Ferguson tok meg til side. Det preger deg når du er i motstanderens boks. Du blir litt sliten. Ferguson ba meg om ikke å jobbe så hardt, og i stedet være klar når jeg får muligheter, sier Rooney i et intervju med talkSPORT, gjengitt av The Sun.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

– Jeg føler at det er litt av det samme med Rashford. Du ser ham jobbe helt hjem i backposisjon. Jeg synes han har kjempefin entusiasme, men for å få det beste ut av ham i angrep, må han kanskje la midtbanespillerne og forsvarerne ta seg av jobben, sier Rooney.

Det er lite trolig at Rashford vil få samme beskjed av manager José Mourinho som det Rooney fikk av Ferguson. Den portugisiske treneren er kjent for å kreve hardt defensivt arbeid av sine offensive spillere.

Les også: Hevder United planlegger rekordbud på Serie A-stjerne

Her blir Rashford og Pogba hengt ut av lagkamerat:

Rooney roses

Rashford har denne sesongen vært inn og ut av Manchester United-laget. Han har startet 12 av de 18 første seriekampene, hovedsakelig som venstrekant, en posisjon han deler med franske Anthony Martial.

Rooney har virkelig funnet tilbake til storformen etter at Sam Allardyce tok over som Everton-trener. På de fire siste kampene har ringreven scoret fem mål og levert én målgivende pasning.

Kommentator: Mourinho ikke rett mann for United

Den nye Everton-sjefen roser sin stjernespiller.

– Han har vært alt det vi har ønsket, det fansen ønsket og det Wayne ønsket. Han har kommet tilbake og vist sin verdi. I den formen han er i for øyeblikket, er han vår hovedtrussel når det kommer til å score mål. Forhåpentligvis vil det fortsette lenge. Han har vært uvurderlig, sier Allardyce ifølge FourFourTwo.

Rooneys spesielle pysjamas-vane:

VGs tips: Everton-seier

Everton har kun sluppet inn ett mål på de fem siste kampene etter at Allardyce kom til klubben – fire seirer og én uavgjort er fasiten så langt. Den tidligere landslagssjefen er god til å drille forsvar, men har også begynt å få det beste ut av spillere som Rooney og Gylfi Sigurdsson.

Vil du ha oddstips i videoform? Da bør du følge Tipster på Facebook.

Nå møter de et Swansea-lag som fikk seg en skikkelig fotballeksjon av Manchester City i onsdagens 4-0-hjemmetap. De står med kun én seier på de ti siste kampene (1-1-8).

Vi anbefaler et spill på Everton-seier hjemme mot Swansea til 1,62 i odds. Kampen vises på TV 2 Sport Premium. Spillestopp er klokken 20.55.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool16151040142646
2Leicester City16122239102938
3Manchester City16102444192532
4Chelsea169253124729
5Manchester United166642519624
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder