SKRIK: Hector Bellerin og Arsenal maktet bare 1–1 hjemme mot Atlético, det selv om laget spilte med én mann mer i 80 minutter. Foto: DYLAN MARTINEZ / REUTERS

Alan Shearer: - Arsenal spiller for klubbens fremtid

Arsenal spiller ikke bare for en Europa League-finale torsdag. De spiller for klubbens fremtid, ifølge Alan Shearer.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

• Her er torsdagens oddstips

Den tidligere storscoreren mener kampen er alfa og omega for Arsenals kommende sesonger, og det gir han uttrykk for i BBC i en kommentar titulert «Derfor vil Atlético-kampen avgjøre Gunners’ fremtid».

les også

Dette er favorittene til å ta over etter Wenger: – Krever 150 mill.

– Å ta seg videre fra semifinalen mot Atlético og fortsatt ha mulighet til å vinne Europa League er ekstremt viktig, ikke bare for Wengers farvel, men også for klubbens fremtid, skriver Alan Shearer.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

Han peker på det opplagte: At seier i Europa League gir mulighet for Champions League-spill, og at det gjør en klubb mye mer attraktiv. Ikke bare for spillere, men også for managere.

London-laget er som kjent på managerjakt, og også uten mulighet til å kvalifisere seg for Champions League via ligaen.

– De to hovedfaktorene som avgjør hvor attraktiv en klubb er, er hvor mye manageren får lov til å bruke på overganger og hvorvidt klubben spiller Champions League eller ikke, konstaterer den tidligere notoriske målscoreren.

Etter sigende får den nye manageren 50 millioner pund å rutte med i sommer og for det får man ikke all verdens i dagens overgangsmarked. Shearer kaller overgangsbudsjettet «bekymringsfullt». Derfor er det enda viktigere at klubben når Champions League for egen del. Det kommer imidlertid ikke til å bli lett.

les også

Tidligere storscorer håper å se Torres tilbake i Premier League

Selv om Arsenal var én mann mer nesten hele kampen, endte det 1–1 i London. Og på 17 hjemmekamper i ligaen har Atlético bare sluppet inn fire mål i La Liga.

– Det er en enorm oppgave for dem og det kommer åpenbart ikke til å bli lett. Men Arsenals borteform i Europa, der de har stilt med sitt sterkeste lag, er mye bedre enn borteformen i Premier League, der de har tapt seks på rad. Jeg vil ikke avskrive dem, men samtidig vil jeg ikke putte penger på at de går videre, sier Shearer.

VGs tips: Atlético-seier

Arsenal sparte en hel haug av spillere i helgens kamp mot Manchester United (1–2-tap), og mot Atleti er det et være eller ikke være.

Men vi gjør som Shearer og tør heller ikke å spille penger på Arsenal-avansement. Istedenfor tror vi at Atlético kan juble for avansement torsdag. Shearer nevner Atléticos sterke hjemmeform (12–5–0 i ligaen), og i Europa har den ikke vært mye dårligere. Røk riktignok 1–2 mot Cheslea i Champions League, men siden har det blitt ett innsluppet på fem kamper i Champions League og Europa League.

Vi tror hjemmelaget vinner kampen til 1,62 i odds. At Antoine Griezmann (fire mål på seks kamper i Europa League) scorer til 2,15 i odds, er også spillbart. Spillstopp er 21.00, og kampen kan du se på MAX.

PS: Dersom Arsenal ryker ut av Europa League og havner på 7. plass i ligaen (ligger i øyeblikket på 6. plass), må laget ut i kvalifisering for å nå Europa League neste sesong. Det betyr i så fall seriestart 26. juli, elleve dager etter VM-finalen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder