Helland etter Molde-tap: - Rosenborg er gullfavoritt uansett

MALVIK/OSLO (VG) (Rosenborg - Molde 0–1) Én seier og fem tap i 2019 er fasit for trønderne to uker før seriestart. Likevel mener Pål André Helland (29) at trønderne fortsatt er favoritter, selv etter tap for erkerival Molde.

Eurosport har tippet Molde som seriemestre foran RBK. Trønderne har fire seriegull på rad. 1–0-seieren over Rosenborg søndag ga tipset vann på mølla.

– Rosenborg er gullfavoritt uansett. Vi har vunnet de siste fire årene, da ligger lista der, samme hva man har gjort i treningskampene, svarer Rosenborgs Pål André Helland til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

VG-lupen er også i gang med å spå Eliteserien, men har ikke kommet lenger enn til lag nummer 13.

Hovland-tabbe

Molde tok umiddelbart initiativet i kampen, og fikk en god start da Rosenborg-stopper Even Hovland forærte Molde en sjanse på egen halvdel.

Molde-spiss Erling Knudtzon var sikker alene mot André Hansen, og sende romsdalingene i føringen.

– Vi kan ikke gi assist til motstanderen hver kamp, vi gjorde det mot Brann i forrige treningskamp også, sukket Helland til VG.

De drøyt 500 tilskuerne som hadde møtt opp for å se erstatteren til den avlyste Mesterfinalen fikk se et Rosenborg-lag som etter hvert kom mer med i kampen.

les også

Molde-treneren slakter NFF etter kampavlysning: – Elendig planlegging

Men i fraværet av spissene Alexander Søderlund, Nicklas Bendtner og Erik Botheim, klarte hverken spissvikar David Akintola eller de andre RBK-spillerne å sette Molde-keeper Andreas Linde på store prøver.

Med unntak av en heading fra Tore Reginiussen ti minutter før slutt, evnet ikke Rosenborg å skape stort i en andreomgang preget av mange bytter.

les også

Supporterleder om avlyst Mesterfinale: – Hele helgen er ødelagt

– Vi sprudler ikke offensivt, men gjør en solid kamp, konkluderer Molde-trener Moe om sitt lags innsats.

Tapet betyr at Rosenborg har tapt fem av vinterens seks treningskamper. Det er også tredje gang på rad at trønderne går målløse av banen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder