«Det Carew gjør med en fotball, gjør jeg med en appelsin...

Den svenske driblefanten Zlatan Ibrahimovic (20) er ikke mye imponert over John Carews egenskaper med ballen.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

- Jeg vet ikke hva du skal med sånne vipper som han driver med. Jeg var også veldig sånn som 15-16-åring, men la det vekk for lenge siden. Det lønner seg å gå rett på mål, sa den norske landslagsspissen.

VG snakket med Zlatan - som rakk å vise noen fine detaljer i løpet av sine 17 minutter som innbytter - etter 0-0-kampen. Han bare lo og smilte av meldingene fra Carew.

- Jeg leste det. Han sa han hadde sluttet med sånne finter for lenge siden, sa han ikke? spør Zlatan. Han mener nordmannen ikke er i nærheten av å behandle ballen på samme måte som han selv.

Selvsikkert slår han fast:

- Det John Carew gjør med en fotball, gjør jeg med en appelsin.

Allerede etter ti minutter av annen omgang på Ullevaal begynte de svenske supporterne å rope på spissyndlingen. Men det virker som om Henrik Larsson og Marcus Allbäck skal bli Sveriges angrepsduo i VM.

Fikk kjeft etter 0-0

Det har ikke Zlatan Ibrahimovic noen problemer med å takle.

- Jeg er fornøyd bare med å få være med, sier den tidligere Malmö-spilleren - som uansett vil bli en joker for Sverige i VM.

Han skapte et vanvittig mediesirkus da han med sin blendende teknikk målbandt svensk fotball i fjor. Som 19-åring ble han kjøpt for 73 millioner kroner av Ajax. I den nederlandske storklubben har han møtt litt motgang, men lagkamerat André Bergdølmo omtaler Zlatan bare som «verdens beste på trening». Den norske landslagsbacken mener unggutten med jugoslaviske foreldre har unike ferdigheter.

Akkurat som det norske laget fikk kritikk i mediene her hjemme - fikk også svenskene kjørt seg litt etter 0-0-kampen på Ullevaal. «Nå må dere våkne, Sverige», skrev Aftonbladet - og minnet om at de tre andre landene i «dødens gruppe» vant sine kamper i går.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder