Fagermo: – Nå ser han hvor viktig og lurt det er å være i Odd

BERGEN (VG) Dag-Eilev Fagermo mener Odd har Norges beste midtstopper.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Banen fikk mye av skylden for kampen mellom Brann og Odd endte målløs. Odd-trener Dag-Eilev Fagermo gav den det glatte lag, men var langt fra like humørsyk da temaet dreide seg mot Fredrik Semb Berge. Han mener stopperen må sikte mot en landslagsretur.

VG Sportens podcast: TV-kommentator vil vrake Ødegaard

– Når han er i form, så mener vi i Odd at han er den beste midtstopperen i Norge. Han har kanskje en del andre egenskaper enn de andre. Han er veldig sterk defensivt, bra fart og duellsterk, sier Odd-treneren til VG etter kampen.

Det er gått et knapt år siden Fagermo stilte spørsmålstegn ved klubbfølelsen til Semb Berge, daTelemarksgutten valgte Molde fremfor en retur til Odd.

LES OGSÅ: «Medisinsk inngrep» reddet karrieren

– Det greiene der er jeg ferdig med for lenge siden. Det er klart Fredrik betyr mye for Odd. Han er et Odd-produkt og når han da går til Molde, med meg som trener i Odd, er det klart det blir følelser. Fredrik og jeg er gode kamerater, vi har jobbet sammen i mange år, og nå ser han hvor viktig å lurt det er å være i Odd, sier Fagermo, godt fornøyd med svaret han har fått fra forsvarsspilleren.

I 2015-sesongen gikk det åtte runder før Odd evnet å holde helt tett to ganger. Returen til Semb Berge har kortet ventetiden ned til to. Keeperen med hestehalen, Sondre Rossbach kaller ham «definisjonen på ro», selv er Semb Berge hakket mer nøktern overfor VG:

– Jeg føler vi har god kontroll på kampen. Når forholdene er slik de er i dag, blir det mange dueller. Brann pumper mye langt, og da kan mye skje, men vi gjør en defensivt grei prestasjon.

HUSKER DU? Lotto-millionær punger ut for Odd-spiller

Etter et mislykket utenlandsopphold i Brøndby, og en sesong med motgang i Molde, ser 26-åringen frem til en ny vår ikledd hvitt og svart – og forhåpentligvis rødt, hvitt og blått.

– Det er veldig gøy å være tilbake. Jeg føler at jeg har kommet bra inn i det, sier han uten særlig vilje til å fremheve seg selv.

– Det nærmer seg landslagspause, du skulle ikke ønske du var nærmere den diskusjonen?

– Har ikke tenkt så mye landslaget, nå har jeg lyst å bidra for Odd. Tror først og fremst jeg skal konsentere meg om å gjøre det bra her, så får vi se hva som skjer, svarer Semb Berge til VG.

– Du sikter deg altså inn mot VM-kvalifiseringen?

– Ja, jeg gjør det, sier Semb Berge uten at han klarer å holde smilet og latteren tilbake.

PS! Stopperalternativene til Norge mot Estland og Finland er Vegard Forren, Even Hovland, Stefan Strandberg og Håvard Nordtveit.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder