Graham Hansen og Hegerberg ble testet som spissduo

Norge har 18-0 i målforskjell under Roger Finjord

MÅLFEST: Kristine Minde, Ada Stolsmo Hegerberg og Caroline Graham Hansen kom alle på scoringslisten for Norge mot Romania. Foto: Digitalsport ,

Graham Hansen scoret etter seks minutter i comebacket: – Deilig

(Norge - Romania 6-0) Caroline Graham Hansen (20) mener hun er blitt en bedre spiller etter sin alvorlige kneskade. Hun scoret etter seks minutter, i sin første landskamp på 423 dager.

Artikkelen er over fire år gammel

Kvinnelandslaget freste ut av startblokkene i årets første landskamp. Etter en herlig første omgang ledet Norge hele 5-0 til over Romania. Ekstra gledelig var det at Caroline Graham Hansen var tilbake på laget for første gang på over et år. Og for et comeback det ble; seks minutter brukte Wolfsburg-spilleren på å score, da hun snappet et sløvt tilbakespill foran Romanias målvakt.

Les også: Graham Hansen og Møller Dæhli med samme kneskade

Måtte stå over VM

Graham Hansen har lenge slitt med jumpers knee, en skade som gjorde at hun måtte holde seg hjemme da landslaget dro til VM i Canada i fjor sommer. I treningskampen mot Romania i Spania var hun frisk og offensiv. Norge sprudlet og rundspilte tafatte rumenere, spesielt i den første omgangen. Graham Hansen hadde ikke hatt på seg landslagsdrakten siden Norge spilte 1-1 i en treningskamp mot New Zealand 25. november 2014.

– Det er mange nye spillere og trenere så jeg føler meg litt som en nykommer, men jeg synes det var veldig deilig å være tilbake på laget. Jeg var sulten på å vise meg frem, sier Graham Hansen til VG.

Scoringen hennes etter seks minutter var kampens andre. Før det hadde Ingrid Moe Wold sendt Norge i føringen. Så ballet det på seg med scoringer fra Kristine Minde og to kjappe fra Ada Stolsmo Hegerberg. I andre omgang fastsatte debutant

SUPERSTART: Roger Finjord har 18-0 i målforskjell på sine fire første landskamper som sjef. Foto: Jon Olav Nesvold , NTB scanpix

Lisa-Marie Karlseng sluttresultatet til 6-0.

For første gang mønstret Norge en duo bestående av giftige Ada Stolsmo Hegerberg og Graham Hansen på topp, i 4-4-2.

– En spennende duo. Det er to fotballspillere som hver for seg er sterke, men i dette tilfellet blir 1 + 1 mer enn 2, sier landslagssjef Roger Finjord til VG.

Les også: Hegerberg + Rogne = sant

Har blitt bedre av skaden

Graham Hansen mener hun er blitt en bedre fotballspiller av å være skadet i over et år.

– Det har vært veldig tungt til tider. Men jeg har lært masse, det å komme tilbake er en opptur. Jeg føler meg bedre og vet ikke om jeg hadde vært en like god spiller som det jeg er nå, hvis jeg ikke hadde vært skadet, forklarer den snart 21 år gamle angriperen.

– Er du redd for at skaden skal komme tilbake?

– Det ligger i bakhodet, jeg må være forsiktig. Det tar et år eller to før jeg er helt frisk. Jeg må finne en balanse.

– Hvordan skal du unngå å bli skadet igjen?

– Jeg må bruke mer tid i styrkerommet. Og jeg må kjenne på kneet og ta pauser når jeg trenger det. Jeg har kanskje ikke fått riktig veiledning tidligere i karrieren og har blant annet trent for lite styrke, svarer Graham Hansen.

Finjord-statistikken: 18-0

Roger Finjord har fått en solid start etter at han rykket opp som hovedtrener for Even Pellerud i fjor høst. I de fire første kampene med Finjord som sjef har Norge 18-0 i målforskjell. Mot Romania, Skottland, Wales og Kasaksthan.

– En fin start. Jeg er glad for at vi scorer mye mål og er stolt over at vi holder nullen. Jentene koser seg også. Vi har mye ball, noe vi legger en stor ære i. Samtidig er vi ikke for romantiske, vi slår en gjennombruddspasning hvis vi får sjansen, avslutter. Finjord.

2. til 9. mars skal laget ut i OL-kvalifisering i Rotterdam. Der skal Norge opp mot Sverige og Sveits, i tillegg til Nederland.

PS! Tidligere landslagskapteinen Ingvild Stensland gjorde også comeback og spilte den første halvtimen av andre omgang. Hun har også slitt med en kneskade siden august 2014.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder