Solskjær om «Moi»: – Var fantastisk

Elyounoussi-show mot Strømsgodset

Godset-kaptein: – Vi driter oss ut

MOLDE (VG) (Molde – Strømsgodset 4-2) Molde og Mohamed Elyounoussi (21) lekte seg i toppkampen mot Strømsgodset. Gjestene fra Drammen hadde aldri sjanse.

Artikkelen er over tre år gammel

Etter en stor miss mot Haugesund i forrige runde var Mohamed Elyounoussi langt mer på mot Strømsgodset.

Kantspilleren var sist på både 2-0 og 3-0 etter om lag halvspilt førsteomgang, og kunne fort ha assistert en nydelig scoring allerede etter noen få minutter da Fredrik Gulbrandsen tvang frem en herlig hoderedning av ex-Molde-keeper Espen Bugge Pettersen.

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var derfor raus med lovordene til «Moi» etter at han ble kampens store spiller mot drammenserne.

– Du så at gutten var påskrudd og han gikk forbi Vilsvik gang etter gang. Utfordringen hans er å bli stabil. Jeg tror bunnen var nådd for ham – nå hadde han fått nok. Nå skulle han bare gi «f» og bare sette sjansene sine. Og det så vi i dag, sier Solskjær til VG.

– Driter oss ut

Før «Moi» sine to scoringer kom også Gulbrandsen på scoringslisten etter at han smadret Marius Høibråten i en løpsduel på Moldes venstreside. Spissen tok med seg ballen inn i feltet og banket inn 1-0.

Utover i andre omgang fikk Godset en redusering da Petter Vaagan Moen scoret en fin volley-scoring etter innlegg fra Flamur Kastrati, som kanskje var en enda litt penere versjon enn Elyounoussis første mål.

Les også: Krise-tall for Riise i Aalesund

Men like etter økte Molde ledelsen nok en gang da det gikk helt i svart bakerst hos gjestene. Et ubesluttsomt Godset-forsvar klarte ikke å klarere ballen, og Molde-innbytter Thomas Amang kranglet inn 4-1 rett etter Godsets redusering.

– Vi presterer ikke slik som vi kan, og da blir det en tung og mørk dag. Uansett hvor vi drar ønsker vi å vinne, men i dag så er det vi som driter oss ut rett og slett, sier Godset-kaptein Lars-Christopher Vilsvik til VG.

Saker fortsetter under bildet!

TOMÅLSSCORER: Etter en tung dag på jobben mot Haugesund slo Mohamed Elyounoussi og Molde kraftig tilbake mot Strømsgodset med en overlegen seier. Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

Scoringen, så tett inn på Godsets redusering, var tung å svelge for trener Bjørn Petter Ingebretsen.

– Da gikk det fra at man hadde troen til at man mister troen igjen, så det er kalrt at den er tøff, erkjenner Godset-treneren overfor VG.

Les også: Solskjær: – Guttene føler seg robbet

Praktscoring

Det skilte knappe tre minutter ellom «Moi» sin første og andre scoring. Nummer to av kantspilleren var av det vakre slaget da det gikk hurtig i lengderetning. Venstreback Per Egil Flo slo inn til Gulbrandsen, som flikk ballen videre til Moi – som plasserte ballen lavt i det høyre hjørnet.

Til pause ledet Molde komfortabelt 3–0, men som moldenserne fikk erfare mot Haugesund er ikke alltid det en trygg ledelse.

VG Live: Kampen minutt for minutt

Vaagan Moen gjorde ingen feil foran målet til Andreas Linde, og hamret som nevnt inn en redusering for drammenserne etter timen spilt på Aker stadion.

Men denne gangen hadde ikke Molde tenkt å la poengene glippe.

– Vi hadde litt friskt i minnet hva vi gjorde sist (mot Haugesund), og det var da bare snakk om å kontrollere det inn den siste timen. Det synes jeg vi gjorde bra, selv om de fikk to scoringer, sier Molde-trener Solskjær til VG.

Ny trøstescoring

For mens målene fortsatte å renne inn i Haugesund, svarte Thomas Amang med én gang mot Strømsgodset. Gjestene fra Drammen fikk nok en redusering da Francisco Júnior sendte i vei et langskudd drøye ti minutter før full tid, som endret retning i et bein og satte Andreas Linde ut av spill.

Men det var Ole Gunnar Solskjær og co. som trakk det lengste strået, og tok en god seier mot tabellnabo Strømsgodset.

Sett denne? Jørn Andersen ny landslagstrener for Nord-Korea

Med denne seieren ligger Molde nå ett poeng bak serieleder Rosenborg, som har én kamp mer spilt.

Solskjær vil derimot ikke snakke så mye om serielederen.

– Det er dere journalister som driver å maser om at jeg skal si noe om dem, men vi får konsentrere oss om oss selv, sier Solskjær forsiktig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder