UP YOURS!: Sportsavisen L'Équipe har valgt å publisere en skjermdump av denne gesten til Paul Pogba, som ikke ble vist under den offisielle TV-sendingen. Gesten tilsvarer bruken av langefingeren i Norge. Foto: Faksimile L'Équipe

Pogba-gest skaper storm i Frankrike

Rettighetshaver sensurerer klippet

Pogbas agent: – Slutt med dette tullet

Ferske TV-bilder viser at Frankrike-stjernen Paul Pogba kan se ut til å gjøre en kontroversiell gest mot tribunen etter at Frankrike scoret 2-0-målet mot Albania onsdag kveld.

Pogba, som startet kampen på benken etter en skuffende åpningskamp mot Romania, har blitt sterkt kritisert i franske medier de siste dagene. Derfor vakte det stor oppsikt da bilder av Pogba, tatt like etter Frankrikes 2-0-scoring mot Albania, ble lagt ut på sosiale medier.

Bildene kan tolkes dithen at Pogba gjør en såkalt «bras d'honneur», som har tilsvarende betydning som bruken av langefingeren i Norge og flere andre land. Flere medier antyder at gesten kan ha vært rettet mot pressetribunen, etter all den negative omtalen av spilleren de siste dagene.

Les også: TV 2-Alsaker forsvant da England avgjorde på overtid

Sensurerte klippet

BeIN Sports, som er rettighetshaver for EM i Frankrike, valgte bevisst å unnlate å publisere klippet av Pogba. Ifølge flere franske medier, som RMC og L'Équipe, fikk journalistene i BeIN Sports raskt beskjed på mail om ikke å publisere klippet.

– Jeg tok den beslutningen i går om ikke å publisere sekvensen i EM-magasinet etter kamp, sier Florent Houzot, redaksjonssjef i BeIN Sports, til L'Équipe.

– Det er en personlig beslutning som jeg tar fullt ansvar for. Vi er supportere av det franske landslaget, og det er ikke riktig øyeblikk for å skape unødvendig blest, sier Houzot.

Den belgiske TV-kanalen RTBF har senere valgt å publisere klippet av Pogbas gest.

Historien om EMs heteste: Dimitri Payet – fra sinnatagg til stjerne over natten (krever innlogging)

– Dette drittet må ta slutt

Mino Raiola, agenten til Paul Pogba, benekter at Pogba gjorde den kontroversielle gesten.

– Nei, han gjorde den gesten. Han gjorde det ikke, og vi må slutte med dette tullet. Nå tar jeg kontroll, men dette er ikke greit. I verden finnes det, som man sier på engelsk, «haters», folk som hater alt og alle. Men vi må konsentrere oss om andre ting, om kampen han spilte, om positive ting, og ikke om det tullet som han ikke har gjort. Det er en dans med brødrene og vennene hans. Man må ikke bruke Paul til å skape blest rundt seg selv. Dette drittet må ta slutt, sier han til radiokanalen RMC.

Intervjuet ble publisert før den belgiske TV-kanalen RTBF la ut klippet av Pogbas gest. Etter det fastslår RMC at Pogba faktisk gjorde den kontroversielle gesten. Det samme fastslår flere andre franske medier.

Les mer: Tyskland-sjefen beklager trusegrafsing – lover rene hender mot Polen

Lagkamerat: – Så det ikke

På dagens pressekonferanse fikk Frankrike-spillerne Samuel Umtiti og N'Golo Kanté spørsmål om Pogba-gesten.

– Jeg er ikke en som leser pressen, så jeg visste ikke om dette før dere fortalte meg det, sier Umtiti.

– Jeg så det ikke. Jeg feiret scoringen, så jeg fikk ikke muligheten til å se gesten som alle snakker om, sier Kanté.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder