Brann har ennå ikke sluppet inn mål hjemme i Tippeligaen

HELTEN: Branns Sivert Heltne Nilsen jubler for seiersmålet mot Stabæk på Brann stadion 16. mai. Foto: Marit Hommedal NTB scanpix

Trenerens sønn sørget for Brann-seier: – Drømte om dette i dag

BERGEN (VG) (Brann - Stabæk 1-0) Brann står fortsatt uten baklengsmål på hjemmebane i Tippeligaen denne sesongen, og 16. mai ble Sivert Heltne Nilsen - sønnen til treneren - den store helten.

 • Fredrik Tombra

Artikkelen er over fire år gammel

– Det var egentlig ganske enkelt å gå opp fritt og komme seg fri, så jeg så at det var muligheter på dødball i dag, sier målscorer Heltne Nilsen til VG.

– Vi var enig om hvor vi skulle slå og hvor vi skulle gå, fortsetter trenersønnen til

VG.

Han fikk først muligheten i første omgang, men da ville det seg ikke. I andre omgang, var siktet derimot fininnstilt.

– Jeg satt og drømte om dette i dag da jeg slappet av. Første mål i Tippeligaen og jeg tror ikke det kunne kommet på et bedre tidspunkt, sier Heltne Nilsen – som fikk drømmen sin oppfylt – til VG.

VG LIVE: Vi fulgte Brann - Stabæk her!

Sikker på seier om de holdt nullen

1-0 målet kom like etter pause, og fikk godt over 17.000 bergensere til å gå av henglsene. Fredrik Haugen svingte ballen vakkert inn i feltet, hvor Heltne Nilsen enkelt kunne stange inn ledelsen til rødtrøyene.

– Vi sa i pausen at om holder vi nullen, så vinner vi denne her. Vi har god selvtillit på å ligge lavt og kontrollere kampene og vi har et godt forsvar, fremhever Heltne Nilsen til VG.

– Det er en vanvittig innsats som legges ned, fra spiss til keeper. Vi har klare arbeidsoppgaver alle mann og når alle følger de er det vanskelig å skape noe på oss, sier Heltne Nilsen som i tillegg til målet stod for viktige defensive bidrag.

Branns poengkonge, Fredrik Haugen står med to mål og gjorde sin tredje assist da han serverte Heltne Nilsen. Han hadde håpet at Brann kunne underholde de fremmøtte litt mer, men var storfornøyd med at alle poengene ble igjen i Bergen.

– Det var en ny slitekamp, men vi får målet. Det blir kjekt å gå i 17. mai-tog i morgen når vi har hatt den starten og får seieren i dag, sier Haugen, som ikke planlegger noen strabasiøs feiring på nasjonaldagen:

– Det blir å møte gutta og ta en soft-is, sier den rolige bergenseren med den treffsikre høyrefoten.

Lest denne? Haugen: Ikke kall meg superinnbytter

Treneren gir spillerne frie tøyler

Seieren kom etter nok en solid defensiv forestilling, noe som gledet målscorerens far. Brann har til gode å slippe inn mål på hjemmebane i årets sesong, noe de er alene om i Tippeligaen.

– I dag er vi bunnsolide bakover, skaper litt lite fremover, men gjør det vi skal, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til VG.

Selv om tre poeng gjorde godt, virket han ikke spesielt komfortabel med hvordan han skulle feire 17. mai.

– Jeg vet ikke om tog er min greie. Jeg skal gjøre det, jeg har ikke noe valg. Jeg er ikke sånn som er spesielt god på tog, sier en litt brydd Brann-trener.

– Får guttene frie tøyler på 17. mai?


– Ja, de skal få lov til å gå i tog og ete ÉN soft-is, sier en spøkefull Lars Arne Nilsen til VG.

Brann med stålkontroll etter 1-0

17.868 møtte opp for å lage fotballfest i Bergen. Den kunne tidlig fått en bråstopp, da Ernest Asante fosset fra Vadim Demidov allerede etter tre minutter. Ghaneseren traff kun Piotr Leciejewski, men kampen fikk den starten den fortjente.

– Mål forandrer kamper. Den sjansen kunne endret hele kampen for oss, sier Stabæk-trener Billy McKinlay til VG etter kampen.

Det skulle imidlertid ikke bli noe å feire for gjestene fra Bærum. Like etter pausen sikret Sivert Heltne Nilsen seieren for bergenserne med en nydelig heading, etter hjørnespark fra Fredrik Haugen. Derifra og inn satt Lars Arne Nilsens menn på cruise-kontrollen

Sjansesløseri

Første omgang var ikke preget av kvalitetsfotball fra noen av lagene, men Brann virket å ha best kontroll. Rødtrøyene demonstrerte god defensiv disiplin, og ble kun ved et fåtall anledninger satt på prøver.

De sjansene som oppstod klarte ingen av lagene å forvalte godt nok. Brann fikk først muligheten ved Heltne Nilsen etter hjørnespark, deretter da Jakob Orlov steg til værs etter et velplassert innlegg fra Ruben Kristiansen. Omgangen ble avsluttet med det som så ut som en saftig sjanse til Brann, men det ble blåst for offside mot.

Avgjorde tidlig i andre omgang

To minutter ut i andre omgang sendte Heltne Nilsen de rød i ledelsen. Han svevde inn et innoverskrudd hjørnespark fra Fredrik Haugen, og la dermed listen for andre omgangen.

Stabæk svarte umiddelbart med å ta ut Kamal Issah og sette inn Ohi Omoijuanfo, uten at det så ut til å stresse Brann-forsvaret nevneverdig. Rødtrøyene la seg som mange ganger tidligere denne sesongen komfortabelt lavt, og lot motstanderen trille ball. Oppskriften virket – Brann vant 1-0.

Les også

 1. Brann-trener Lars Arne Nilsen: – Garanterer at vi ikke tar gull

  BERGEN (VG) Brann har ikke åpnet bedre siden gullsesongen for ni år siden.

Mer om

 1. Tippeligaen
 2. SK Brann
 3. Stabæk Fotball

Flere artikler

 1. Vega etter ny Brann-opptur: – Vi kan kjempe om tittelen

 2. Haugen kunne ikke gjort som Heltne Nilsen: – Jeg stikker ikke nå

 3. Superreserven slo til igjen: Ikke kall meg superinnbytter

 4. Bergensere sentrale i oppturen: – Gøy at vi bidrar som mer enn stallfyll

 5. Utvist Brann-spiller om AaFKs drømmegoal: – Sleivspark

Fra andre aviser

 1. Branns plan lyktes: - Et perfekt resultat

  Aftenposten
 2. Nilsens første Brann-mål reddet festen

  Aftenposten
 3. Først ble han vraket – så ble Børven matchvinner i seieren som holder Brann inne i medaljekampen

  Aftenposten
 4. Børven og Nilsen senket Åsane

  Aftenposten
 5. Haugen fullførte snuoperasjonen med perlescoring

  Aftenposten
 6. «Akkurat han kan få kjæle med Brann-merket»

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder