SEN LYKKE: Daniel Sturridge sendte England til himmels med sin scoring på overtid mot Wales. England vant 2-1. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Ekstrem målstatistikk i EM: Drillo: Kan ikke huske å ha hørt om lignende

Det blir scoret så mange mål fra det 87. minutt og utover i EM i Frankrike at Egil «Drillo» Olsen (74) kaller det voldsomt.

– Vi vet fra før av at det scores flest mål i løpet av kampens siste fem minutter, men dette er et ekstra grovt utslag. Det er voldsomt, sier Egil «Drillo» Olsen, som kommenterer EM for TV 2, til VG.

Han har akkurat blitt presentert den smått vanvittige målstatistikken for dette mesterskapet.

Les også: Mener Morata kan være Spanias spydspiss de neste 10 årene

Ifølge Opta blir hele 28 prosent av målene - 13 i tallet - scoret i det 87. minutt eller senere. Det er bare ett færre enn det har blitt scoret i alle førsteomgangene.

– Det er ikke rart at det scores flere mål mot slutten, for man tar større risiko. Men det er spesielt at utslaget er så voldsomt, sier Drillo.

– Jeg kan ikke huske å ha hørt om noe lignende, fortsetter den tidligere landslagstreneren, men minner om at det er blitt spilt relativt få kamper i mesterskapet og at statistikken kan være noe tilfeldig.

Hvem har skutt flest ganger i EM? Sjekk vår store statistikkspesial!

EKSPERT FOR TV 2: Egil «Drillo» Olsen (nederst til høyre) er en del av TV 2s EM-satsning. Øverst fra venstre: Jesper Mathisen, Ronny Deila og Brede Hangeland. Nederst fra venstre: Øyvind Alsaker, Julie Strømsvåg og nevnte Drillo. Foto: Geir Olsen VG

Ekstremt er det uansett. Det synes i hvert fall tidligere landslagsspiller Jan Åge Fjørtoft, som følger EM med VG.

– Det er helt vanvittige tall, utbryter han, og kommer med noen mulige forklaringer.

– Det har kanskje noe med mesterskapsformen å gjøre. Spillerne har hele tiden tabellen i hodet, og man vet at man kan gå videre med tre uavgjort. Det gjør at man kanskje avventer enda lengre enn normalt. I 1. omgang tør man kanskje ikke så mye, men mot slutten må man ta flere sjanser, spesielt hvis ett lag leder. Det åpner opp for scoringer i begge ender, sier Jan Åge Fjørtoft.

Les også: Dette irriterer Langli i EM

– I tillegg er det veldig mange lag med i dette mesterskapet, og vi har mange kamper der to ujevne lag møtes. Du ser at lag som Frankrike og Spania mørner i stykker motstanderen, og til slutt får du inn et slag, sier Fjørtoft.

Mål nummer 13 helt på tampen var signert den tidligere Brann-backen Birkir Sævarsson. Ungarn kunne juble for uavgjort. Men Sævarsson ble frikjent for skyld.

Har du tippet mesterskapet med EM-profeten? Se hvor mange resultater du har rett!

AVGJORDE EM-PREMIEREN: Så glad ble Dimitri Payet da han banket inn seiermålet mot Romania i det 89. minutt. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder