Blir: Solskjær bekrefter at islandske Eidur Gudjohnsen blir i Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

Solskjær bekrefter at Gudjohnsen blir i Molde

... og snart kommer forsterkningene som skal redde klubben

Det har lenge vært spekulert i om islandske Eidur Gudjohnsen (37) skal forlate Molde, men trener Ole Gunnar Solskjær forteller til VG at islendingen blir værende i rosenes by.

  • Sebastian Langvik-Hansen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Islandske Eidur Gudjohnsen returnerte fra EM-pause fredag, og allerede to dager etter hans første trening etter mesterskapet spilte han 90 minutter for Molde.

– Vi fikk god hjelp av Eidur i dag. At han stiller opp og klarer 90 minutter etter ferien og EM er jeg godt fornøyd med, sier Solskjær.

LES OGSÅ: Molde-Toivio slaktet laginnsatsen

Etter EM meldte NRK at Gudjohnsen var usikker på sin fremtid i Molde og at han trengte tid til å tenke på fremtiden sin som fotballspiller. Når VG spør Solskjær etter dagens kamp om islending blir ut sesongen svarer han:

– Ja. Han er en spiller som er motivert for å bidra inn mot en, forhåpentligvis, god andre halvdel av sesongen.

– Han har hørt av veldig mange at det nå er på tide å legge opp, men han kjenner enda at han har lyst til å være her å bidra, noe som er et stort pluss for oss, fortsetter Molde-treneren.

LES OGSÅ: Slik sørget «Moi» for ti millioner til Sarpsborg 08

Viktige forsterkninger

Nå som den islandske «fotball-legenden», med en fortid i klubber som Chelsea og Barcelona, er tilbake føles det som en ny signering for Molde. Det kan være viktig for dem, for nylig har Molde kvittet seg med mange offensive spillere. Fredrik Gulbrandsen og Mohamed Elyounoussi er to av spillerne som forlot Molde tidligere i sommer. Likevel hevdet Molde-ledelsen for 12 dager siden at den offensive exiten ikke bekymret dem. I mellomtiden venter Solskjær på at forsterkningene skal bli klare.

– Vi har solgt spillere i et vindu der vi ikke kan registrere nye. Vi har hentet inn forsterkninger, men har ikke kunnet bruke dem, sier han til VG.

– Vi skal ikke skylde på det, men et blir nok et annet lag fra lørdagen, fortsetter han.

Solskjær melder om at laget kanskje har manglet litt fysikk offensivt, og at det er noe av det som kommer inn i laget med de nye signeringene.

– Vi får inn Björn (Sigurdarson), Fredrik (Brustad) og Mido (Amidou Diop), som kommer tilbake fra Kristiansund. I tillegg får vi tilbake Joshua (Gatt), som har vært ute med skade en stund.

Bakgrunnen for at ingen av dem er spilleklare enda er at det internasjonale overgangsvinduet åpnet 1. juli, men i Norge åpner ikke dette vinduet før 21. juli.

De første kampene i neste Tippeliga-runde går 22. juli og dermed kan alle lag registrere nye spillere før den neste runden.

LES OGSÅ: Offensiv exit bekymrer ikke Molde

De nye spillerne

Alle de nye signeringene har tidligere spilt i Tippeligaen.

Björn Bergmann Sigurdarson slo for alvor gjennom i Lillestrøm og ble en publikumsfavoritt der, før han prøvde lykken i Wolverhampton, som da var ledet av Ståle Solbakken. Han var på lån i Molde i 2014 og vender nå tilbake til Molde to år etter han var der sist.

Fredrik Brustad og hans ekstreme fart var et lyspunkt i Stabæk under Bob Bradleys første år som trener. Han scoret 10 mål den sesongen og ble berømmet med en tur til utlandet, nærmere bestemt AIK i Sverige. Etter to sesonger i Sverige vender han tilbake til Norge.

Amidou Diop, eller "Mido", som han kalles har vært utleid til Kristiansund, som topper OBOS-ligaen, mye takket være senegaleseren. Han har scoret 6 mål i år, og returnerer nå tilbake til Molde.

Joshua Gatt har vært skadet i lang tid og har nå begynt å trene for fullt med A-laget igjen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder