Solskjær etter Sogndal-bank: – Vi må stå i det

SOGNDAL (VG) (Sogndal - Molde 4-3) Hørt om Lars Christian Kjemhus? Ikke det. 22-åringen feiet Solskjærs stjernegalleri av banen.

Jørn-Arne Tomasgard
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

For Molde ble det en nitrist kveld da laget gikk på sitt tredje strake tap. Trener Ole Gunnar Solskjær sier spillerne mangler selvtillit.

– Vi må bare stå i dette. Spillerne vil og jobber det de kan, men det skorter på selvtilliten. Det var da vi ikke hadde noe å spille for på slutten at vi slapp oss løs og var gode, sier Solskjær som har opplevd å miste mange offensive spillere den siste tiden.

– En klubb som Molde må bare selge spillere når tiden er der. Spesielt er det vanskelig å holde på spillere som ikke har en tilknytning til Molde og Vestlandet, sier han til VG.

Han tror ikke medaljesjansen er forspilt selv om laget er på 7.-plass ved halvspilt serie.

– Rosenborg og Molde kommer til å stikke av, vi skal henge oss på bak der. Nå har vi to hjemmekamper, mot Start og Sarpsborg.

KOMMENTAR: Vålerenga bør gå for Deila nå

Kjemhus storspilte

Med sine to første scoringer i Tippeligaen fikk 22-årige Kjemhus fra Bønes i Bergen sitt definitive gjennombrudd i norsk toppfotball da Sogndal banket Molde på hjemmebane søndag kveld. Den lettbeinte kantspilleren Sogndal hentet fra 2. divisjonslaget Fana i 2015 etter at han tidligere var en del av Brann-systemet, scoret to meget flotte mål og var banens beste.

Molde skapte spenning i sluttminuttene da alt syntes avgjort med to sene scoringer av Harmeet Singh, og hjemmelaget pustet lettet ut da dommeren blåste av til 4-3-seier i en kamp som så avgjort ut i 40 minutter.

– Målene bare renner inn. Det er herlig når alt stemmer, sa banens store spiller til TV 2 etter kampen.

Men at seieren var uventet, avviser tomålsscoreren.

– Før kampen begynner så sitter vi i garderoben og tror at vi skal slå de. Vi vet at det blir steinhard jobbing, men vi tok de, sa Kjemhus.

– Jeg har ventet lenge på min første scoring i Tippeligaen. Før kampen fikk jeg beskjed av min stefar om at jeg bare måtte mure den inn. Jeg regner meg han sitter hjemme og er ganske fornøyd nå, sier Kjemhus til VG.

LES OGSÅ: Keita endte bortetørken til Godset

Storfornøyd Bakke

Sogndal-trener Eirik Bakke var meget fornøyd med det han så av laget sitt, spesielt fremover på banen. Men han nekter å sikte høyere enn et fortsatt liv på øverste nivå.

– Å holde plassen vil alltid være målet til Sogndal. Men vi skal glede oss over denne prestasjonen. Vi scoret fire fine mål. Spesielt artig at det var spillere som Kjemhus, Sveen og Ramsland som stod frem i dag, sier Bakke til VG.

–Vi har spilt jevnt med Rosenborg og Odd uten å slå dem, og vist at vi kan være like gode som de beste. Jeg hadde troen i dag på at vi kunne ta en skalp. Ole Gunnar har mistet fire spisser den siste tiden, det merkes. Dette var dagen å slå dem på.

Drømmestart

Sogndal fikk en fantastisk start på kampen da lagkaptein Hannu Patronen bredsidet ballen i mål på bakerste stolpe etter et innoverskrudd hjørnespark fra Gilbert Koomson etter bare tre minutter. Molde-forsvarer Knut Olav Rindarøy glapp markeringen, og dermed drømmestart for et hjemmelag som er vanskelig å slå for tiden. Man må tilbake til 23. april for å finne sist Sogndal-tap i Tippeligaen, da Brann slo dem 2-0 på Stadion. Sogndal hadde spilt syv kamper uten tap før Molde-kampen, fem av dem uavgjort.

Les også: Otoo avgjorde mot Stabæk

Tredje strake tap for Molde

Moldes formkurve peker andre veien, og nå skiller bare tre poeng mellom lagene på 7.- og 9.-plass på tabellen.

Et frispark fra 30 meter fra Moldes kaptein Joona Toivio ga riktig nok balanse i 21. spilleminutt. Den må Sogndal-målvakt Mathias Dyngeland ta på sin kappe. Greit nok at skuddet var hardt og velplassert, men det kom i keeperhjørnet fra langt hold, og skal ikke gå inn på en eliteseriemålvakt. Noen solstråler over taket på motsatt tribune kan ha spilt inn.

Kjemhus-show

Det gikk ikke mer enn tre minutter før Sogndal tok tilbake ledelsen i det som ble en meget fartsfyllt første halvtime. Martin Ramsland la til Lars Christian Kjemhus som avanserte langs 16-meterstreken og banket ballen i krysset med høyrebeinet. Dermed 2-1.

Ramsland noterte sin andre målgivende for dagen da han tok fint ned feilvendt og spilte gjennom Ole Amund Sveen. Linde i Molde-målet kom ut, men Sveen satte ballen hardt over ham til 3-1 i 31. spilleminutt.

Alt gikk inn den første halvtimen på Fosshaugane, for flere sjanser noterte vi ikke.

Les også: Offensiv exit bekymrer ikke Molde-ledelsen: – En del av fotballen

Dobbeltbytte hjalp ikke

Solskjær gjorde et dobbeltbytte i pausen - inn med Thomas Olivier Keguni og Sander Svendsen, ut med Pape Diouf og Eirik Hestad.

Men hjemmelaget hadde en voldsom flyt i spillet, og gav seg ikke. Fem minutter etter hvilen var ustoppelige Kjemhus der igjen. Full av selvtillit dro han seg forbi tre-fire Molde-spillere før han banket den i hjørnet til 4-1.

Harmeet Singh gjorde det spennende med to sene scoringer for Molde, og på overtid presset Molde med det de hadde, men kampen ebbet ut med 4-3-seier for Sogndal.

Eirik Bakke kunne dermed notere en solid 4-3-seier i sitt første trenermøte med kamerat Ole Gunnar Solskjær.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder