HADDE VERV I NFF: RBK-trener Kåre Ingebrigtsen og tidligere NFF-topp Hege Leirfall Ingebrigtsen fotografert sammen etter cupfinalen i fjor. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Kona til RBK-treneren var NFF-topp: – Trist at Siem ikke vil vise reiseregningene

Hege Leirfall Ingebrigtsen er svært skuffet over at Kjetil Siem ennå ikke har lagt frem detaljerte reiseregninger fra sin periode som generalsekretær i Norges Fotballforbund (NFF).

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det forteller hun i et intervju publisert i Adresseavisen onsdag.

Hege Leirfall Ingebrigtsen er kona til Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen og var visepresident i Norges Fotballforbund fra 2010 til 2012.

I sistnevnte år ble Kjetil Siem ansatt som generalsekretær i forbundet.

Anbefales: Klubber angriper «avgiftsregimet» i NFF – tjente 49 mill. på spillerlisenser og gebyrer

– Det er trist at generalsekretær Kjetil Siem ikke vil vise reiseregningene. Jeg ser ikke noen grunn til å grave i de minste detaljene; ingen bryr seg om en lunsj til 200 kroner eller en Stratos til tyve. Men når det handler om det store bildet er det bedre å være åpen, bli ferdig med det – og unngå hemmelighetskremmeriet, sier Leirfall.

Hallén-misnøye

De seneste månedene har VG skrever en rekke artikler om åpenhet og pengebruk i norsk idrett, deriblant i NFF. Kjetil Siem har inntil nå ikke lagt frem detaljerte reiseregninger fra sin tid som generalsekretær, noe VG har forespurt om innsyn i.

Fikk du med deg denne? Dette mener tippeligaklubbene om saken!

Leirfall Ingebrigtsen jobber hun i næringslivet og lever et liv uten verv innenfor fotballen.

Hun trakk seg fra vervet som visepresident i NFF i 2012 fordi hun var misfornøyd med lederstilen til daværende president Yngve Hallén.

Positiv til Svendsen

VAR UENIGE: Nyutnevnte visepresident i NFF, Hege Leirfall, sammen med Yngve Hallén i 2010. Foto: Stian Lysberg Solum NTB scanpix

Hun har tro på den nye fotballpresidenten som ble valgt på tinget i slutten av februar.

– Jeg kjenner ikke Terje Svendsen, men det virker å være positivt at han har kommet inn. Det bra at han ønsker å ta fatt i den kulturen som den siste tiden har fått veldig stor oppmerksomhet. Selvsagt må en organisasjon som NFF være åpen. Det store flertallet av medlemmene består av frivillige, og i bredden er man vant til å være veldig bevisst på hvordan man bruker penger, sier hun.

Les også: Erik Loe fikk toppjobb i NFF – stillingen ble ikke utlyst

Norges Fotballforbund gjennomførte et styremøte onsdag, der Siems regninger blant annet sto på agendaen. Det har tidligere kommet frem at generalsekretæren reiste for en halv million kroner i 2015, men detaljer ned på bilagsnivå er ikke blitt fremlagt for offentligheten.

VG har forsøkt å få fotballpresident Terje Svendsen i tale om onsdagens styremøte, uten å lykkes. Norges Fotballforbund sendte tirsdag ut en pressemelding hvor de inviterer til frokostmøte på Ullevaal Stadion torsdag klokken 10.00. Der skal fotballpresident Terje Svendsen og generalsekretær Kjetil Siem gå gjennom aktuelle saker fra styremøtet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder