NY LANDSLAGSSJEF? Ståle Solbakken i Parken før FC Københavns Champions League-møte med Leicester i november i fjor. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Solbakken om landslagsjobben: – Vi leter etter løsningen

HAMAR (VG) Ståle Solbakken (48) bekrefter at han har vært i samtaler med toppfotballsjefen, men at han ikke har bestemt seg for om han er aktuell for den ledige landslagstrenerjobben.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

FC København-manager skal dele ut pris på Idrettsgallaen på Hamar lørdag kveld, og møtte VG på den røde løperen for en prat om fremtiden.

Solbakken er heftig linket til den ledige jobben som norsk landslagssjef. VG kunne tidligere denne uken fortelle at Solbakken er blitt tilbudt jobben.

48-åringen bekrefter overfor NRK at han har vært i møter med toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Kommentar: Neste uke kommer avgjørelsen

– Det er egentlig ikke noe nytt å fortelle. Vi leter etter løsningen den ene eller den andre veien, sier Solbakken til VG.

– Er du i tvil?

– Vi er ikke kommet dit at jeg styrer dette her. Jeg må gjøre opp med meg selv først.

Kommentar: Derfor er det et vanskelig valg

– Og familien?

– Ja.

Lest? Molde-direktøren: Solskjær utelukker landslagsjobben

Ole Gunnar Solskjær, og amerikaneren Bob Bradley, er også blitt nevnt i sammenheng med landslagstrenerjobben. Molde-manageren er på plass i CC Amfi på Hamar for å overvære Idrettsgallaen, og Solbakken forteller til VG at Solskjær besøkte ham i går.

– Ja, vi så West Ham mot City, ler Solbakken.

– Var det hyggelig?

– Ja, det var spesielt hyggelig for kameraten til Markus (sønnen). Han er United-fan og stivnet totalt, sier Solbakken før han avslutter med at «det ikke er noe mer å si» om fremtiden og det norske fotballandslaget.

Håndballjentene: Twitter-kok etter ny pris

Ståle Solbakken skal delte ut prisen til beste mannlige utøver sammen med fotballstjernen Ada Stolsmo Hegerberg. Den gikk til Henrik Kristoffersen.

Solbakken fleipet godt med at ingen norske fotballspillere var norminert.

– Jeg tror ikke juryen så de siste 15 minuttene mot San Marino, meldte han til full jubel i salen. NRK-programlederne Erik Solbakken og Ida Nysæter Rasch gjorde senere et humor-intervju med Ståle Solbakken.

– Vi må få slutt på snakket den ene eller andre veien, smilte den landslagsaktuellle FCK-treneren.

Intervjuer fra den røde løperen på Idrettsgallaen:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder