Matthías Vilhjálmsson har vært sterkt delaktig i Rosenborgs triumfuke. Det ønsker han å fortsette å være. Foto: Ole Martin Wold NTB scanpix

Bendtner-erstatteren: – Jeg blir veldig skuffet hvis jeg ikke spiller neste kamp

LERKENDAL (VG) Matthías Vilhjálmsson (30) var sterkt delaktig i Rosenborgs 3-1-seier over Strømsgodset søndag. Nå krever han startplass.

Erik Eikebrokk
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Med Nicklas Bendtner (29) på tribunen var det spiss-erstatter Matthías Vilhjálmsson som havnet i sentrum av begivenhetene på Lerkendal.

Først var islendingen nest sist på ballen da Milan Jevtovic økte til 2–0. Så punkterte han selv kampen syv minutter ut i andre omgang, da han headet inn Vegard Eggen Hedenstads innlegg, fra én meter.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det var deilig å score. Innlegget var ferdigscoret, men det er viktig å være på riktig sted for å score målene, sier Vilhjálmsson til VG etter kampen.

Matti-effekten

Med Bendtner borte på miniferie, scoret Vilhjálmsson hat trick mot Levanger i midtukens cupkamp, og var en av banens beste mot Strømsgodset. Det mener trettiåringen bør veie tungt når Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen tar ut laget til bortekampen mot Haugesund 18. juni.

LES OGSÅ: Kåre Ingebrigtsen ville ikke svare på spørsmål om spissduellen: – Ikke skap noe som ikke er der!

– Jeg blir veldig skuffet hvis jeg ikke spiller neste kamp. Jeg har målgivende og mål, og seier, og hat trick i cupen. Det er vanskelig å prestere bedre enn det, svarer han på spørsmål om han er innstilt på å være Bendtner-backup.

Endelig fikk Rosenborg i gang det samlede presset laget har slitt med å få til den siste måneden. Spesielt i første omgang, fikk Strømsgodset aldri tid til å spille seg ut av eget forsvar. Faktisk gikk det nesten sytti minutter før Strømsgodset fikk sin første avslutning på mål.

– Liker Bendtner veldig godt

Men Vilhjálmsson vil ikke påta seg ansvaret for Rosenborgs første seier siden Brann-kampen 7. mai alene.

– Jeg er en hardtarbeidende working class spiller fra Island. Nicklas er en luksusspiller som har en veldig god touch og ser muligheter for andre. Jeg står alltid på, og lukter målsjanser. Bommer jeg på én sjanse, så fortsetter jeg å prøve.

VG LIVE: Rosenborg v Strømsgodset minutt for minutt

Med dansken tilbake på trening fra og med neste uke, har Kåre Ingebrigtsen et dobbelt luksusproblem.

– Jeg liker Nicklas veldig godt. Han er en klassespiller og kommer til å bli veldig viktig for oss. Vi spilte bedre som et lag i dag, men hvis Nicklas hadde spilt så hadde vi sikkert spilt bra da også.

Etter kampen ville ikke Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen svare på VGs spørsmål om det blir endringer på spissplass til neste kamp.

Han hisset seg opp da Adresseavisen spurte om hvilken betydning det hadde at Nicklas Bendtner satt på tribunen.

– Etter denne kampen her, så er dere ute etter å finne noe negativt eller, spurte Ingebrigtsen.

– Men tenker du at det er mye snakk om duellen med Bendtner?

– Ja, vi er et lag. Vi er et kollektiv. Og når det kollektivet fungerer, så er alle gode. Det har ingenting med enkeltspillere å gjøre, sa RBK-treneren til NRK.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder