DEILAKTIG: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal har ikke tapt en eneste kamp etter at Ronny Deila ble annonsert som hans arvtager. Samtidig har han gått ned fem-seks kilo etter at Deila hentet inn en ny ernæringsfysiolog til klubben. Foto: Trond Reidar Teigen NTB scanpix

Deilas fete grep har fått selv Rekdal på slanker'n

Har innført fettprosent-måling

Både trener og spillere ned i vekt

SKIEN (VG) (Odd – Vålerenga 1-2) Ronny Deila (40) har
allerede rukket å sette sitt preg på Vålerenga med et fett grep som har fått selv Kjetil Rekdal (47) til å rase ned i vekt…

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Etter at Vålerenga utnevnte Deila som trener fra og med neste sesong har Oslo-klubben hatt en rakettaktig utvikling. Med fem seire og to uavgjort er VIF best i Norge på de syv siste serierundene – sammen med Rosenborg.

Les også: Kun RBK kan matche VIF etter Deila-nyheten sprakk

Moa: – Det har vært mange tunge perioder

I går leverte Vålerenga nok en sterk prestasjon på en av Norges vanskeligste arenaer. Takket være en nyrestaurert Mohammed Abdellaoue ble alle poengene med hjem til hovedstaden. Moa scoret to spektakulære mål som få andre norske spisser er i nærheten av å kopiere.

– To klassescoringer, sier Rekdal om den skadeplagede matchvinnerens nettkjenninger.

– Jeg er veldig fornøyd med de to. De var ikke ferdigscoret. Men jeg irriterer meg over at jeg ikke satte den tredje også, sier Moa til VG.

– Har du tvilt selv på om du kom til å komme tilbake på toppnivå?

– For å være helt ærlig så har jeg aldri tvilt. Men det har vært mange tunge perioder. Jeg var ute i to og et halvt år med skader der jeg nesten ikke spilte noe. Du mister rytmen og du mister steget. Jeg er fortsatt langt unna der jeg skal være. Jeg har masse å gå på, men jeg har tatt et steg videre, svarer spissen som fyller 31 år senere i høst.

Les også: Slik blir Eliteserien med «Premier League-look»

Rekdal: – Vi blir en farlig duo

Han er av grunnene til at det har løsnet for Vålerenga i etterkant av at fremtidens regime på Valle ble presentert.

– Det var mye skriverier om trenersituasjonen før det. Jeg tror det var bra at vi fikk lagt den saken død, sier Moa.

– Det skapte en ro, sier Rekdal om hvilken energi utnevnelsen av Deila skapte.

Han sier at han ikke er noe som helst bitter på at han må gi fra seg et Vålerenga-lag som nå virkelig begynner å se bra ut. Rekdal gleder seg til å ta fatt på jobben som sportslig leder.

– Jeg ser på det som helt greit. På 15 år har jeg hatt en pause på et halvt år en gang og to måneder en gang. Så vet jeg at det blir mye jobb både på meg og Ronny rundt sport i Vålerenga de kommende årene. Vi blir en farlig duo som skal bygge Vålerenga opp til å bli en konkurrent til Rosenborg, i hvert fall, sier Rekdal.

– Konkurrent til Rosenborg eller slå Rosenborg?

– Det sier seg selv. Vi konkurrerer ikke for å bli nummer to. Nå er vi ikke en konkurrent til Rosenborg. Men vi ønsker å bli det, sier Kjetil Rekdal.

Les også: Glimt slo tilbake mot «gode» Start

Har innført fettprosent-måling

Som resten av spillerne er han både lettere til sinns og lettere i kroppen etter at Deila hentet inn en ny ernæringsfysiolog til Vålerenga. Det har allerede ført til en mer topptrimmet spillergruppe.

– Det har hjulpet meg i hvert fall at vi har begynt å måle fettprosenten. Jeg har begynt å trene og gått ned fem-seks kilo. Det blir et kick og litt konkurranse i forbindelse med målingene. Flere av spillerne får nok en mer skjerpet kropp av det. Du kan jo spørre Christian Grindheim hvis han ikke har gått i bussen allerede, sier Rekdal til VG og smiler lurt.

Grindheim hadde forlatt garderobeområdet, men det er rimelig å anta at fettprosentmålingen har påvirket veteranen i positiv retning.

– Den nye ernæringsfysiologen har tro på dette og mange av gutta merker nok at de får effekt av det. Det er nok noen som har måttet kutte ned på karbohydratene, sier midtstopper Markus Nakkim, som leverte en solid kamp i Tippeliga-comebacket etter låneoppholdet i Strømmen.

Les også: Rekdal og Fjørtoft i heftig Ødegaard-diskusjon

Fagermo mener VIF burde vært i toppen

Mens Vålerenga er på full fart bort fra nedrykksstriden, har Odd gått på en kollaps etter en knallsterk første halvdel av Tippeliga-sesongen. Med kun en seier på de siste syv seriekampene kan det som så ut som en sikker medalje gå i vasken.

– Vi lever på en fantastisk vårsesong. Hvis ikke hadde vi vært ute av medaljestriden. Sånn som vi spiller nå er vi et nedre halvdel-lag. Vi må få tilbake den intensiteten som kjennetegner oss offensivt og defensivt, sier trener Dag-Eilev Fagermo.

Han er mer overrasket over at Vålerengas svake første halvdel enn den gode statistikken de siste syv kampene.

– Det er jo helt utrolig at de ikke er i toppen med det laget, sier Fagermo til VG.

Les også: Ull/Kisa scoret åtte mål i ellevill målfest

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder