HEROISK: Rosenborgs Vidar Riseth kjemper godt i duell mot Chelseas verdensstjerne Michael Essien. Foto: AFP

Riseth: - Dette var ikke flaks

LONDON (VG Nett) (Chelsea-Rosenborg 1-1) Rosenborg sto imot et enormt press fra Chelsea og to stolpetreff for å klare uavgjort på Stamford Bridge. Likevel mener RBK-veteran Vidar Riseth at laget ikke hadde flaks.

Kristian Holli
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Trønderne skal ha all ære for at de tok ett poeng fra laget som har vunnet Premier League to av de tre siste årene. Men rettferdig var det ikke. Chelsea hadde i følge manager José Mourinho 20 sjanser, og presset voldsomt på Rosenborg.

At portugiseren tok litt hardt i er på det rene, men Chelsea hadde mer enn nok sjanser til å vinne komfortabelt. Likevel mener midtbanekjempen Vidar Riseth at poenget var fortjent.

Les også:RBK-ran i LondonMourinho:Gratulerte Rosenborg

- Dette var ikke flaks. Det var dyktighet. Vi scorer jo mål. Vi vet Chelsea kommer til å skape sjanser, men de blir mer og mer frustrerte. Det viser at vi gjør en god jobb. De flyttet opp (John) Terry mot slutten, og da begynte de å slå høyt. Det var bra for oss, for når de spiller en-to langs bakken er de langt farligere, sier Riseth til VG Nett.

Frustrerte Chelsea

Han gjorde i likhet med de andre rosenborgerne en fantastisk innsats foran et halvfullt Stamford Bridge, og frustrerte til tider Chelsea.

Spesial:Bilder fra Chelsea - RBK

Vertene gikk rett i angrep fra start, men viste at overskriftene i engelske aviser langt fra er tilfeldige. Laget mangler teft foran mål, og traff bare mellom stengene en gang i hele første omgang. Den avslutningen tok Lars Hirschfeld seg av.

Rosenborg viste seg langt mer effektive, og satte den ene avslutningen de hadde før pause. Miika Koppinen slo Terry i en duell og styrte ballen i nettaket bak Petr Cech.

- Sterkt av Sjevtsjenko

Etter pause fortsatte presset mot Rosenborg, men bortelaget hadde en gedigen mulighet til å doble ledelsen ved Alexander Tettey. Skuddet hans fra god posisjon gikk over, og Chelsea svarte med en gang. Andrej Sjevtsjenko utnyttet Hirschfelds eneste feil i kampen og stupte vertene à jour.

- Det var sterkt av Sjevtsjenko, og Lars var kanskje litt uheldig der. Men han sto godt resten så det må godkjennes. De hadde et par i stanga, men de hadde ikke så veldig mange sjanser, sier kaptein Roar Strand.

Et sted mellom Strands og Mourinhos oppfatning av sjansene danner det riktige bildet. Chelsea hadde mange muligheter, men ikke alle var like store. Stangskuddene var naturligvis gedigne muligheter, og det ble varmt innenfor Rosenborgs femmeter ved noen anledninger.

Strand: - Kunne vunnet

Riseth er da også den eneste av Rosenborgs spillere som mente at de ikke hadde hatt flaks. Sindige Strand våger seg likevel til å si at Rosenborg faktisk kunne endte opp med seieren.

- Jeg må innrømme at vi hadde litt flaks. Men hadde vi hatt enda mer tur kunne vi faktisk vunnet. Vi hadde et par overganger mot slutten som kunne gitt uttelling, mener kapteinen.

Miika Koppinen ble Rosenborgs helt med sin scoring i første omgang. Han hadde sin fulle hyre med å rydde unna foran egen keeper. Som midtstopper er det naturligvis moro å score, men finnen trakk fram den defensive jobben etter kampen.

- Det var enveiskjøring i halvannen time. Men vi sto godt i mot og tok vare på den ene av to sjanser vi fikk. Det var veldig travelt, men det er deilig for en forsvarspiller. Man blør for laget sitt og vil ikke slippe inn mål. Når man lykkes gir det enorm selvtillit, sier stopperen til VG Nett.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder