Best i avskjedskampen

Daniel Berg Hestad var et lyspunkt for Molde i sin avskjedskamp for klubben, men Molde var sjanseløse på avansement.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Den første halvtimen så alt nokså lovende ut for Molde. Det ene fine oppløpet etter det andre satte publikum i stemning.

Nærmest scoring var Daniel Berg Hestad på en heading som keeper Moreira så vidt fikk bokset over tverrliggeren. Det skortet på avslutningene for Molde - som i så mange kamper før denne sesongen.

To raske

Portugiserne begynte forsiktig, og hadde sin første sjanse først etter 25 minutter, da Tomislav Sokota bommet på åpent mål. Men så kom Tiago med to raske, og satte punktum for alt Molde-håp:

** 0-1 i det 30. minutt da Molde-forsvaret fomlet og var lite konsentrerte. Tiago fikk innlegget fra Miguel på høyresiden og plasserte ballen helt oppe i krysset fra 16 meteren.

** I det 42. minutt var Moldes Bjarni Thorsteinsson uheldig med en avklaring. Tiago takket og bukket og kvitterte med en like sikker scoring.

Da var kampen om avansement i UEFA-cupen ute for Molde, og det erkjente vel også trener Odd Berg da han ti minutter ut i omgangen skiftet ut kaptein Daniel Berg Hestad med Olafur Stigsson.

Daniel hadde til da vært Moldes bestemann i sin siste kamp for Molde. Han reiser til Heerenveen som proff fra nyttår.

- Daniel var skadet etter at han tråkket over. Egentlig burde jeg ha tatt ham ut i pausen, sa Molde-trener Odd Berg etter kampen.

Lekte seg

I resten av kampen hadde Molde lite å stille opp med. Bare sporadisk slapp de til innenfor 16-meteren til portugiserne.

- Det ble en for vanskelig oppgave for oss, erkjente Molde-trener Odd Berg etter kampen.

Også han setter nå punktum som hovedtrener i Molde, men fortsetter som assistenttrener.

- Jeg tror vi har klart å snu en trend i Molde denne sommeren og høsten. Det har ikke vært lett med nedrykksspøkelset hengende over oss hele tiden.

- Vi må bare erkjenne at det må scores mål for å vinne en fotballkamp, og med vinteren på oss skal vi framstå i en litt annen fasong neste år, sier Berg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder