TIL CHELSEA: Oliver Giroud er klar for Chelsea. Foto: Alastair Grant / TT / NTB Scanpix

Giroud går til rivalen - Batshuayi lånes ut

Chelsea henter Oliver Giroud (31) fra Arsenal. Samtidig låner Chelsea ut Michy Batshuayi (24) til Borussia Dortmund som solgte Pierre-Emerick Aubameyang (28) til Arsenal tidligere i dag.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Dermed gikk puslespillet opp. Alle klubbene bekrefter dette selv.

les også

Sørloth på vei til Premier League - kan sette overgangsrekord

Giroud har tegnet under på kontrakt med Chelsea ut neste sesong. Prisen skal være rundt 18 millioner pund - drøyt 208 millioner norske kroner.

– Chelsea er et av de store lagene i Premier League og har vunnet det meste de sistre årene. Det er en massiv klubb og jeg er stolt av å signere for klubben, sier Giroud i en pressemelding.

Henry forstår Giroud

Giroud skal spille med nummer 18 for Chelsea. Han har scoret 105 mål på 253 kamper for Arsenal etter at han kom i 2012. Giroud er kjent for å ha scoret et av de fineste målene i engelsk fotballhistorie.

– Det kommer til å bli rart å se han i blå drakt, selv om den ligner litt på den franske drakten. Du kan ikke ha noe imot Giroud for at han vil vise seg fram for et godt lag før VM til sommeren. Jeg håper ingen vil si noe dårlig om han, fordi det fortjener han ikke, mener Thierry Henry, Arsenal-legende og Sky Sports-ekspert, om Girouds overgang mellom London-rivalene.

Giroud er ikke med i kamptroppen til Chelsea mot Bournemouth onsdag kveld, men vil bli presentert for Stamford Bridge-tilskuerne.

Batshuayi vil til VM

Utlånet av Batshuayi fra Chelsea til Dortmund ble bekreftet omtrent ti minutter før det tyske overgansvinduet stengte. Dortmund trengte en ny angriper ettersom de solgte Aubameyang til Arsenal tidligere onsdag.

Batshuayi har i lengre tid vært misfornøyd med lite spilletid. Nå får han vise seg fram i Bundesligaen det neste halvåret. Det skal han gjøre med draktnummer 44. Belgieren har scoret 19 mål på 53 kamper i Chelsea.

les også

Aubameyang klar for Arsenal: – Genialt å få ham og Mkhitaryan sammen

– For å nå målet mitt vil jeg spille så mye som mulig, og score så mange mål som mulig. Det er fotball-VM i sommer, sier Batshuayi til Dortmunds nettsider.

Også det tredje topplaget fra London har forsterket seg på overgangsvinduets siste dag. Kantspilleren Lucas Moura har signert fra PSG. Han har skrevet kontrakt til 2023. Brasilianeren ble ikke brukt i Champions League, og kan dermed spille mot Juventus for Tottenham i åttedelsfinalen.

PS! Aubameyeng får draktnummer 14 i Arsenal - som Henry hadde.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder