TYRKIA-KLAR: Her poserer Tobias Heintz med sin nye drakt i Kasimpasas klubblokaler sammen med sine agenter Imad El Hammichi og Amanuel Kidane. Foto: Golden Sports Management / Twitter

Tobias Heintz solgt til Tyrkia for over 10 millioner

Sarpsborg 08 har solgt stortalentet Tobias Heintz (20) til tyrkiske Kasimpasa. Østfold-klubben mottar en overgangssum på mellom 10 og 15 millioner kroner, får VG opplyst.

Sarpsborg 08 bekrefter fredag formiddag det VG tidligere har meldt: Stortalentet fra Moss er solgt til fjerdeplassen i den tyrkiske toppdivisjonen. Heintz har signert en 3,5-årskontrakt.

– Jeg tror ikke helt det har gått opp for meg at det er sant. Jeg har drømt om dette helt siden jeg forstod hvordan fotballen fungerte. Det er spesielt, sier Heintz til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

les også

Sarpsborg sikret gylne klausuler: Slik kan Diatta bli en pengemaskin

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Han blir den tredje spilleren på ett år som selges fra Sarpsborg for et tosifret millionbeløp: Etter Krépin Diatta for nesten 25 millioner kroner og Sigurd Rosted for rundt 13 millioner kroner, får sarpingene ifølge VGs opplysninger mellom 10 og 15 millioner kroner for Heintz.

– Når vi nå fikk et bud vi mente var riktig for både spiller og klubb, kan vi ikke annet enn å ønske Tobias lykke til videre. Dette er helt etter strategien vår, sier Sarpsborgs sportssjef Thomas Berntsen.

Heintz: – Ikke her for å få meg venner

20-åringen startet bare 13 seriekamper for Sarpsborg forrige sesong, men markerte seg for alvor i Europa League, der han scoret et praktmål og leverte en målgivende pasning mot Besiktas – en klubb fra Istanbul, der også Kasimpasa holder til.

Prestasjonen mot tyrkerne skapte stor blest rundt Heintz, og etter å ha fått flere bud avslått av Sarpsborg, fikk Kasimpasa til slutt gjennomslag i romjulen.

I sin nye klubb vil Heintz blant annet få som oppgave å servere den tyrkiske ligaens suverene toppscorer Mbaye Diagne (20 mål). Blant hans nye lagkamerater er også den egyptiske VM-kjenningen Mahmoud «Trezeguet» Hassan.

les også

Rekdal roser Sarpsborgs millionfest: – Voldsomme tall

Han har allerede rukket å trene med sine nye lagkamerater i noen dager.

– Jeg merker alt det man sier om utlandet. Her er det menn som dreper for å beholde plassen sin på laget. Det er tøffe tilstander. Jeg kommer og tar over jobben og inntektene til andre spillere. Det er jo sånn det er. Men jeg er ikke her for å få meg venner, jeg er her for å utvikle meg som fotballspiller og ta det neste steget, sier 20-åringen.

– Tyrkisk fotball er et ganske utradisjonelt valg for en ung nordmann. Har noen vært skeptiske?

– De som kjenner meg, vet at jeg ikke er en A4-person. Jeg liker å gjøre det andre ikke gjør. Men jeg hører jo ting og tang, og de fleste skjønner ikke hvorfor jeg velger denne veien. Men hvis jeg klarer meg her, så klarer jeg meg hvor som helst. Det er en liten test til meg selv for å se hvor hard jeg er mentalt, sier Heintz.

Hyller fasilitetene

U21-landslagsspilleren har som mål å komme seg raskt inn i startoppstillingen og begynne å levere målpoeng i Tyrkia. På sikt er drømmen å ta steget til spansk fotball.

– Heintz skal få tid til å tilpasse seg den tyrkiske fotballen og kulturen. De ser på ham som en langsiktig investering og et salgsprospekt. Det er derfor de har investert en del penger i ham. Han vil bli dyrket i sin riktige posisjon, sier agent Imad El Hammichi om den offensive midtbanespilleren.

les også

Molde med flere bud på Stabæk-talentet Ola Brynhildsen

Han har vært og besøkt klubbens fasiliteter og er svært begeistret over det han fikk se.

– De er i verdenstoppen. Kun Barcelona og det nye anlegget til Newcastle kan konkurrere med fasilitetene deres i Europa. Det er imponerende. Jeg ble sjokkert over hvor bra det var, sier El Hammichi.

Agenten har fått med seg at noen synes Heintz’ klubbvalg er utradisjonelt, men mener det er «bedre å dra til et topplag i Tyrkia enn et lag i midtsjiktet i for eksempel Nederland».

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2511774334940
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder