Vil gi Rekdal langtidskontrakt

Vålerenga ønsker å skrive en langtidskontrakt med Kjetil Rekdal (34) som trener - helst i fire-fem år. Partene har allerede begynt å diskutere den nye kontrakten.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

- Vi mener det er fornuftig å regulere kontrakten hans over fra spiller- til trenerkontrakt, siden det er fremtiden hans i klubben. Målet er å få til en langtidskontrakt med Rekdal som trener, sier VIF-direktør Kjetil Siem til VG.

Så langt har Rekdal kun hatt en spillerkontrakt - en meget god en - som han forhandlet seg frem til våren 2000 da han kom gratis fra Hertha Berlin.

Etter det VG forstår, har Kjetil Rekdal tjent rundt tre millioner kroner i året som spiller i Vålerenga.

Endret

Han sikret seg en såkalt sign-on-fee i størrelsesorden 3-4 millioner kroner, fordelt over kontrakten på tre år. Lønnen han forhandlet seg frem til, er på i underkant av en million. I tillegg skaffet han seg en avtale på bonuser for henholdsvis 25 kamper, 50 kamper og 75 kamper - hver verdt 250000 kroner. Ved 75 kamper skulle også en bonus på 500000 kroner løses ut.

- Dette ble endret den dagen jeg ble trener. Denne avtalen eksisterer ikke mer. Noen kunne tro jeg tok ut meg selv for å tjene ekstra penger. Men nå har jeg i hvert fall ingen økonomisk gevinst ved å ta ut meg selv på laget, hevder Rekdal.

I tillegg har han hatt en bonusrettet trenerlønn.

- Det stemmer. Oppnår vi ingenting, så får jeg ikke penger heller, sier Rekdal til VG.

Etter opprykket til Eliteserien høsten 2001 fikk Rekdal rundt 800000 kroner i trenerlønn. Hadde ikke klubben rykket opp, ville utbetalingen vært null.

- Helt naturlig, mener direktør Kjetil Siem.

Rett etter cupfinaleseieren brukte Rekdal 20 sekunder med hovedaksjonæren i klubben på å forhandle seg frem til en trenerbonus på 800000 kroner med Vålerenga.

- Hadde vi rykket ned, hadde han fått null. Det var en bonus for å holde plassen - og en større sum ved medalje og/eller cupfinale, sier Siem.

Nå vil han altså ha den spillende treneren over på kun trenerkontrakt.

Full tillit

- Dette har ikke å gjøre med at vi er misfornøyd med den kontrakten han har. Vi respekterer den, og mener det er helt greit at han har hatt bonusordninger som trenerlønn.

- Kjetil Rekdal har 100 prosent tillit i klubben og blant aksjonærene. Han er med på styremøter, og han har gått inn som aksjonær i klubben. Vi har ingen problemer med ham som person. Vi mener bare det er fornuftig å komme over på en trenerkontrakt, siden det er der fremtiden hans ligger.

Siem innrømmer at Rekdal selv bestemmer om han skal beholde spillerkontrakten sin ut sesongen.

- Men vi er i dialog. Kjetil er genuint opptatt av klubben, mener Siem.

Rekdal sier til VG at han gjerne blir i Vålerenga, og at han i hvert fall ser for seg noen år til i klubben.

- Jeg har lovet at jeg skal gjøre det jeg kan for å hjelpe klubben mot toppen. Vi har tatt noen skritt, og denne sesongen håper jeg vi kan bedre oss ytterligere. I 2005 bør vi kjempe om en medalje - kanskje før, sier Rekdal.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder