TROR PÅ SAMBAEN: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker, her under et pressetreff i forkant av VM i Russland. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Eksperter til VG: Dette er våre VM-favoritter

Den mangeårige fotballkommentatoren Øyvind Alsaker har to favoritter på blokka foran fotball-VM - og tror sambaen får sin revansje i Russland.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Er du VGs beste VM-tipper? Spill VM-profeten!

– Jeg tror det står mellom Brasil og Tyskland, sier Øyvind Alsaker og legger seg dermed på linja til de fleste store bettingselskaper - inkludert Norsk Tipping.

Men når han blir utfordret på hvem av dem som stikker av med det gjeve Fifa-troféet i 18 karat gull, tror han sambalaget fra Brasil får revansje for det forsmederlige 7–1-tapet i VM på hjemmebane for fire år siden.

les også

Test deg selv i VGs VM-quiz!

Pluss content

– Jeg synes Brasil ser helt komplette ut. Men de skal vinne i Europa og det er det 60 år siden de gjorde sist (1958-VM i Sverige, journ. anm.), konkluderer Alsaker.

Han kommer dermed med et gulltips til alle håpefulle som ønsker å sette opp VM-profeten til VG og slå sine venner. I dette spillet kan man tippe hvert eneste resultat, helt fra Russland - Saudi-Arabia og til finalen i Moskva 15. juli. Vinneren får flere billetter til Norges Nations League-kamp hjemme mot Kypros 6. september.

Fjørtoft tror på Tyskland

Jan Åge Fjørtoft skal være VGTVs ekspert under fotball-VM. Han har mindre tro på Brasil enn sin TV 2-kollega.

– For meg står det mellom fire store, men jeg tror ikke Brasil og Argentina når helt opp. Jeg så Spania mot Tyskland i Düsseldorf i mars og tror det kommer til å stå mellom dem, analyserer den tidligere landslagsspissen.

VGTV-EKSPERT: Jan Åge Fjørtoft skal være VGTV-ekspert også under denne sommerens mesterskap. Foto: Frode Hansen

les også

Salah om Sergio Ramos-duellen: – Jeg tenkte umiddelbart på VM

Han er svært opptatt av å se trendene i den internasjonale fotballen når han skal komme med sitt tips, mener det er langt tettere i toppen enn før og legger vekt på at mye har endret seg på de fire årene som har gått siden forrige VM.

– Og så går det mye på kultur. Se for eksempel på Tyskland, som har en helt fryktinngytende statistikk i mesterskap i det siste. De er så gode at tredjeplass liksom er en skuffelse, sier han.

les også

Er du VGs beste VM-tipper? Spill VM-profeten!

Han har dermed kommet opp med følgende favoritter, i synkende rekkefølge: Tyskland, Spania, Brasil og Argentina.

– I tillegg bør vi ikke se bort fra at noen land kan gjøre som Liverpool og ta seg helt til finale tross et lite underdog-stempel. Disse lagene kan være Frankrike, Portugal og Belgia, der Belgia kanskje har de beste spillerne til å avgjøre kamper, sier Fjørtoft - men legger til at han «ikke har så stor tro på det».

les også

Sergio Ramos slår tilbake: – Salah kunne spilt videre

Ingen spåmann

Den mangeårige norske landslagstreneren Egil «Drillo» Olsen (76) skal jobbe som ekspert for NRK under mesterskapet og sier til NTB at han «gleder seg som en unge. Men når han blir spurt om å velge ut sin VM-favoritt, siterer han den svenske treneren Benny Lennartson, som blant annet har trent Viking.

les også

Vraket av Solbakken – selvskreven hos Hareide

– Jeg er fotballtrener og ingen jævla spåmann!

Så gjør han som Fjørtoft og trekker frem Tyskland, Spania, Brasil og Argentina - samt Frankrike - som sine favoritter og sier han blir «svært overrasket» om ikke én av dem vinner.

Hva tror du? Her kan du spille VM-profeten!

INGEN JÆVLA SPÅMANN: Egil «Drillo» Olsen, her som kommentator under privatlandskampen mot Albania i mars. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder