TAKKER FOR SEG: Tor Ole Skullerud valgte å trekke seg som Strømsgodset-trener onsdag kveld. Foto: Tøsse, Anders / NTB scanpix

Skullerud gir seg i Strømsgodset: - Beklager

Tor Ole Skullerud (47) er ferdig som trener i Strømsgodset.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

- Jeg velger å trekke meg fra hovedtrenerjobben i Strømsgodset på grunn av for dårlige resultater så langt denne sesongen. Etter hvert føler jeg også på noen dårlige prestasjoner den siste tiden, en opplevelse av at spillerne ikke responderer på det jeg ønsker at vi skal stå for både fotballmessig og som lag og individer. Det har vært mitt ansvar å få oss til å se bra ut, få oss til å dra lasset sammen. Jeg kjenner at vi ikke gjør det i stor nok grad og da er det riktig for meg som leder å tre til side, sier Skullerud til klubbens hjemmeside.

Han gir seg tvert og kommer ikke til å lede Godset i kampen mot Start søndag. Onsdag kveld orienterte han ledelsen i klubben om sin beslutning.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Respekterer avgjørelsen

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Sportssjef Jostein Flo kommenterer avgjørelsen slik:

- Vi respekterer at Tor Ole velger å trekke seg om hovedtrener i Strømsgodset. Vi ønsker å takke Tor Ole for jobben han har gjort i klubben. Han har stått sterkt i den motgangen klubben har hatt og vist profesjonalitet i jobben hver eneste dag. Han vil bli husket for de gode resultatene han skapte fjor høst, sier Flo.

Klubben jobber nå med å finne en midlertidig trenerløsning internt i klubben.

– Vi har en viktig kamp mot Start om fire dager og skal ha en løsning på plass i god tid før det, sier Jostein Flo til klubbens hjemmeside.

les også

Pedersen stanget inn sitt niende for sesongen: – Bra med tanke på hvordan vi har prestert

Det kan bety at assistenttrenerne Martin Foyston og Håkon Wibe-Lund trolig leder laget borte mot Start. I staben har klubben også Bjørn Petter Ingebretsen som ledet Godset til sølv i 2015.

- Det blir spennende å se hvilken trener som kommer inn. Strømsgodset har en veldig, veldig god tropp. De burde være topp tre, og i hvert fall bedre enn Brann. Så det er synd de ikke har fått resultatene med seg i år. De har en god spillergruppe, så jeg har stor tro på at de kan bli bedre i høst, sier tidligere Strømsgodset-spiller Iver Fossum til VG.

– Har de godt av et skifte?
- Det vet jeg ikke. Vanskelig å svare på fra utsiden, men jeg tror de kunne fått det til i høst og som i fjor. Så får vi håpe resultatene blir bedre nå.

Strømsgodset ligger på 12. plass i Eliteserien og har bare vunnet tre kamper.

Tor Ole Skullerud ble sparket fra jobben som trener i Molde i august 2015 og tok over Strømsgodset midt i oktober 2016.

– Beklager

Skullerud, som ikke vil kommentere sin egen avgang, har følgende beskjed til fansen:

– Til alle som er glad i Godset. Det har vært mitt store ønske og mål å gi dere øyeblikk å huske. Og jeg har vært stolt over å få lede denne herlige klubben mot disse målene. Vi har hatt noen gode opplevelser sammen, beklager at jeg ikke har lyktes med å skape flere. Jeg heier på Godset og vet det kommer til å snu nå utover høsten. Møt opp på Marienlyst og støtt laget.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder