EUROPEISK KANON: Valon Berisha knyttet neven og sendte ut et jubelbrøl etter at han hadde scoret mot Borussia Dortmund i Europa League-åttedelsfinalen i mars. Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP

Italiensk media: Berisha signerer for Lazio mandag

Valon Berisha (25) er kun detaljer unna en avtale som gir ham over ti millioner kroner i året for å spille for den italienske storklubben Lazio. Mandag skal han etter planen signere kontrakten.

 • Petter Fløttum
 • Bjørn Arne Johannessen

Artikkelen er over to år gammel

Det skriver Sky Sports Italia, som viser en video av at 25-åringen fra Egersund går ut av en bil på Lazios treningsanlegg i Roma. Med seg har han lillebror Veton (24).

Lørdag formiddag bekreftet også klubben selv på Twitter at Berisha er på plass i den italienske hovedstaden.

Han har både gjennomgått en medisinsk test med klubben, som han bestod, og blitt enig med dem om kontrakten.

Lazio skal ha lagt 7,5 millioner euro, rundt 70 millioner kroner, på bordet for å sikre seg Berisha fra østerrikske RB Salzburg. I tillegg har han forhandlet seg frem til en femårskontrakt som gir ham 1,5 millioner euro, rundt 14 millioner kroner, årlig.

Ifølge journalist Matteo Petrucci i Sky Sports Italia er overgangssum og lønn bekeftet av Lazio. Og at Berisha og hovedstadsklubben er blitt enige om en femårig kontrakt. Den skal signeres mandag.

Valon Berisha sier til VG at han ikke ønsker å uttale seg før noe er offisielt.

Tidligere Italia-proff, Steinar Nilsen, som spilte for Milan og Napoli (tilsammen 59 kamper i Serie A) sier til VG at Berisha kommer til en toppklubb i fotballgale Italia - og at det innebærer et nivå opp - på alle måter i fotballkarrieren.

– Berisha kommer til en klubb som setter enormt høye krav til profesjonalitet. Han må tåle skarp konkurranse om spilletid. Og han må håndtere det mentale presset. Leverer han ikke gode prestasjoner står den en annen spiller klar til å ta hans plass i laget, sier Steinar Nilsen.

Berisha, som i 2016 valgte bort det norske landslaget til fordel for Kosovo, har spilt i Salzburg siden han ble kjøpt fra Viking sommeren 2012.

Stavanger Aftenblad skriver at Viking kan vente seg i overkant av 3.5 millioner kroner hvis overgangen går i orden.

RB Salzburg imponerte stort i årets Europa League, der de spilte seg helt frem til semifinalen. På veien dit slo de både Borussia Dortmund og nettopp Lazio. Berisha senket selv Dortmund med to scoringer i åttedelsfinalen, og han var også viktig med én scoring og ett mål i kvartfinalen mot Lazio.

Lazio, som trenes av den tidligere storscorere Simone Inzaghi (42), endte på 5. plass i Serie A foregående sesong. Champions League-plassen glapp i siste serierunde mot Inter.

PS: Berisha vil bli den tredje nordmannen i historien til å spille for Lazio. Den første var Ragnar Larsen. Den siste var Per Bredesen (87), som fikk 93 kamper for hovedstadslaget på 1950-tallet.

Mer om

 1. Serie A

Flere artikler

 1. Berisha om Lazio-overgangen: - De vil satse på meg!

 2. Erling Braut Håland på vei til Salzburg - far bekrefter at Molde har godtatt bud

 3. Disse kan RBK og Sarpsborg møte i Europa League

 4. Genk-sjef bekrefter «muntlig bud» på Sander Berge fra italiensk storklubb

 5. Dommertabbe knuste finaledrømmen til Salzburg

Fra andre aviser

 1. Berisha nærmer seg italiensk storklubb: Så mye kan Viking og EIK tjene på overgangen

  Aftenposten
 2. Valon Berisha klar for Lazio

  Aftenposten
 3. Berisha nærmer seg italiensk storklubb: Så mye kan Viking og EIK tjene på overgangen

  Fædrelandsvennen
 4. Valon Berisha klar for ny klubb

  Aftenposten
 5. Valon Berisha klar for ny klubb

  Bergens Tidende
 6. Valon Berisha klar for ny klubb

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no