Brasil satt 2,5 timer i garderoben etter VM-exiten

KAZAN (VG) Klokken 22.50 lokal tid var semifinalen over. 01.20 kom de brasilianske spillerne ut av garderoben.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

1–2-nederlaget for Belgia i kvartfinalen var ikke enkelt å komme over. Spillerne ble kritisert for alle tårene i VM for fire år siden, både etter seire og tap. Nå trengte de to og en halv time på å pleie den enorme skuffelsen, før de var klar til å gå direkte på lufta hjem til Brasil, der det fremdeles var kveld.

Fremdeles var det en preget gjeng. Neymar gikk rett gjennom, uten å snakke, Coutinho sa litt til brasiliansk presse, Willian og Marcelo det samme, Gabriel Jesus i gul caps var den som snakket lengst og mest. Han har vært en skuffelse i mesterskapet, og mange brasilianere har ropt på Roberto Firmino, men landslagssjef Tite har vært veldig tro mot sine utvalgte.

les også

Ingen tårer for Brasil

– Frustrerende, frustrerende. Vi kjempet så hardt. Det er tøft nå, man legger ned mange krefter i en så stor turnering. Alle vet at VM er en drøm. Det blir tøft å komme over dette, sa Jesus.

– Noen ganger er fotballen urettferdig. Vi fortjente å vinne. Denne gangen gikk det ikke vår vei. Vi har skapt en familiefølelse. Alle kjempet sammen, også de som ikke er på banen. Vi ville så veldig nå finalen, sa Marcelo.

– Det var vanskelig å ryke ut i 2014, men denne er nesten hardere. Vi hadde så stor tro på dette. Alle var fulle av selvtillit etter den andre kampen, og mot Mexico var vi veldig gode. Men vi må bare akseptere det, sa Paulinho.

KNUST: Marcelo. Foto: SAEED KHAN / AFP

De fleste hadde Brasil som finalefavoritt. Mot Belgia dominerte de ballbesittelsen stort, men Brasil greide aldri å komme tilbake etter et selvmål og en scoring av Kevin De Bruyne før pause.

– En smertefull leksjon, kaller brasilianske O Globo det hele, men poengterte at i motsetning til i 2014, så kunne brasilianerne forlate VM med hevet hode denne gang.

les også

Irritert Pogba med tirade til VG: – Ikke rør ham!

De belgiske spillerne var for lengst borte fra stadion da det tapende laget dukket opp, og selv om de hadde vunnet, sa de nesten enda mindre. To presseoffiserer jaget dem gjennom intervjusonen.

– Det har vært mye snakk om en gyllen generasjon, og nå er vi altså i semifinalen i VM, sier Jan Verthongen, og ser ut som han ikke helt tror på det selv.

– Vi er glade, men vi er ikke ferdige, sa Vincent Kompany, og så ut som han var klar for å svare på flere spørsmål. Men det fikk han ikke lov til.

Landslagssjef Roberto Martinez, som kobles til en mulig Spania-jobb, lot seg overtale til å snakke litt med spansk presse. Han rykket litt ned på rangstigen da han fikk sparken i Everton, nå er han iferd med å bli blant de heteste på markedet igjen.

PS: Belgia møter Frankrike, som slo Uruguay 2–0 i kvartfinalen fredag, i semifinalen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder