Liverpool spilte treningskamp samtidig som Englands VM-kvartfinale: - Spesielt

(Chester - Liverpool 0–7) Samtidig som England spilte VM-kvartfinale mot Sverige, spilte Liverpool sesongens første treningskamp.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Kontrastene kunne nesten ikke ha vært større.

Mens Liverpool-kaptein Jordan Henderson entret gressmatten for å spille VM-kvartfinale for England, tok 32 år gamle James Milner (61 landskamper) plass på Liverpool-benken i lagets første oppkjøringskamp for sesongen.

Og der England møtte Sverige i kamp om en billett til semifinalen i VM, var det Chester FC som var motstander for Liverpool.

les også

Derfor ble ikke den franske stjernen Liverpool-spiller

Chester spiller til daglig i National League North, Englands sjette øverste divisjon.

– Hvordan er det mulig? spør Bernt Hulsker retorisk i VGTVs VM-studio.

– Men det er fantastisk at Viasat har det her. Hvis du har dobbelt opp, en iPad her og en PC der, så kan du følge flere kamper samtidig, bemerket han lurt.

FORSKJELLIG LØRDAG: Jordan Henderson (t.v.) i aksjon under VM-kvartfinalen mot Sverige. James Milner, her fra en landskamp under EM i 2016, måtte starte på benken. Foto: REUTERS

– Spesielt

– Det er litt spesielt, alle visste at det var en lørdag det skulle spilles kvartfinale i VM. I etterpåklokskapens lys burde de nok spilt kampen en annen dag, sier daglig leder for Liverpools norske supporterklubb, Tore Hansen.

Likevel er han ikke med på at det er noe mer enn spesielt, det er neppe en stor sak for Liverpool-supporterne.

– Liverpool-fansen ikke er like lidenskapelige supportere av England som fans av mange andre engelske lag. Men jeg skjønner jo likevel at de jubler når de får beskjed om at England har scoret, sier Hansen.

Verst er det nok for Liverpools engelske spillere, tror han.

– Mange spillere som kunne tenke seg å se det, for å se hvordan det går med lagkameratene sine, sier Hansen og viser spesielt til James Milner - som la på til 3–0 mot Chester fra straffemerket like etter at andre omgang begynte i Samara.

Ifølge engelske Mirror var det logistikken som førte til at kampen ikke ble flyttet etter at Englands kvartfinaleplass ble sikret. Å refundere billetter til 4500 tilskuere og endre alle avtalene i forbindelse med kampen var rett og slett ikke mulig.

Jublet for scoring

På tross av at kamptidspunktet krasjet med Englands VM-kvartfinale, var det langt fra folketomt på stadionet til Chester. Men ifølge Chesters Twitter-konto fikk de fremmøtte også med seg at England tok ledelsen.

Liverpool slet på sin side med å score. I en kamp der Fabinho og Naby Keita fikk sine første minutter i den røde Liverpool-trøya, tok det 37 minutter før Harry Wilson overlistet Chester-burvokteren på en retur.

Samme mann økte til 2–0 rett før pause.

I den andre omgangen økte Liverpool scoringsfrekvensen. Etter 60 spilte minutter sto det 5–0 i favør rødtrøyene fra Merseyside og Daniel Sturridge og Danny Ings la etter hvert på til 7–0 - som også ble sluttresultatet.

Også England vant sin kamp 2–0 og skal til semifinale. Den spilles 11. juli - og heldigvis har Liverpool planlagt sin kamp mot Tranmere Rovers dagen før.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder