SKUFFET: Geir Bakke gir hverken seg selv eller sitt lag noen unnskyldninger for Sarpsborgs nåværende formsvikt i Eliteserien. Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Bakke om Sarpsborgs tapsrekke: - Det er ingen unnskyldning

SARPSBORG (VG) (Sarpsborg-Strømsgodset 0–1) Seks strake tap i serien og den verste formsvikten i hans tid som Sarpsborg-trener. Men Geir Bakke nekter å legge skylden på belastningen i Europa League.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Man kan si det har vært slitasje en periode, men vi hadde en uke til å forberede oss foran denne kampen, vi hadde en uke før vi skulle spille hjemme mot Odd, og tapte begge. Det er ingen unnskyldning, sa en skuffet Geir Bakke til VG etter 1–0-tapet hjemme mot Strømsgodset søndag kveld.

VGs gullspesial: Brann eller Rosenborg?

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

I sommer kriget Sarpsborg seg gjennom tre kvalifiseringsrunder og inn i gruppespillet i Europa League. I september debuterte klubben i gruppespillet borte mot Besiktas. Parallelt har fjorårets bronsevinner tapt seks strake kamper, og falt fra medaljekamp til 8. plass i Eliteserien.

Forrige seier kom 12. august. 2–0 hjemme mot Lillestrøm.

les også

Superinnbytter Haakenstad reddet Lillestrøm - var skuffet over å bli vraket

– Det har vært en utladning å ta steget inn i gruppespillet, vi har vært ute og reist i mange uker. Klart vi har tapt noen poeng på det, men det er ikke årsaken for dette tapet, og seks på rad da, jeg tror ikke jeg har vært med på maken, sukker Ole Jørgen Halvorsen.

– Ødelegger festen for oss selv

Torsdag kommer Genk på besøk til Sarpsborg Stadion, i det som blir den første hjemmekampen i gruppespillet. En historisk begivenhet.

– Det blir utrolig stort, men vi ødelegger litt av festen for oss selv med å surre slik vi har gjort i serien, men vi skal ikke glemme bragden vi har gjort, det skal vi ta med oss utover høsten og ta noen seire i gruppespillet, avslutter Halvorsen offensivt.

– Får ikke selvtillit

Sarpsborg-trener Bakke var sterkt kritisk til eget lag etter Strømsgodset-tapet.

les også

Nedrykksspøkelset truer Bodø/Glimt: - Scorer faen ikke mål

– Hvordan påvirker det dere å ha det eventyret dere har i Europa, men samtidig denne formsvikten i serien?

– Man får aldri selvtillit som trener eller spiller og suse rundt og tape kamper. Da blir det kanskje for mye feilsøking istedenfor å trykke på de knappene som sier hvorfor vi er gode når vi er gode. For det skal være gøy å spille fotballkamper, vi skal ikke tape seks fotballkamper på rad det skal vi ikke, svarer Bakke, stående på samme sted hvor kaptein Joachim Thomassen skal lede lagkameratene ut til kampen mot Sander Berges Genk torsdag.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder