GIKK HVER TIL SITT: Ada Hegerberg (t.v.) og landslagstrener Martin Sjögren fotografert etter en treningsøkt i EM i fjor sommer. Foto: Jostein Magnussen

Sjefen og kapteinen vil ikke si om de ønsker Hegerberg med i VM

LØRENSKOG (VG) 276 dager før fotball-VM i Frankrike vil hverken landslagstrener Martin Sjögren eller kaptein Maren Mjelde si om de ønsker Ada Hegerberg (23) tilbake på landslaget og med til VM.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Semifinalene og finalen i neste års VM går på Parc Olympique Lyonnais, arenaen som Ada Hegerberg og Lyon-spillerne benytter til de store anledningene.

Hegerberg var misfornøyd med mye på landslaget og valgte å ta en pause på ubestemt tid. Pausen har vart siden sist sommers fiasko-EM i Nederland hvor Norge måtte reise hjem etter å ha tapt alle tre kampene i gruppespillet.

Siden har det vært gjort flere forsøk på å overtale Hegerberg til å gjøre comeback for Norge. Akkurat nå ser det ut som ballen ligger på hennes banehalvdel.

Les også: Hegerberg om angrepet på NFF: - Det gikk helt skeis

På kvelden da Norge hadde sikret seg VM-billetten som ønsket ikke landslagssjef Martin Sjögren å snakke om muligheten til å få en av verdens beste kvinnelige spisser tilbake på landslaget.

Har mye å tenke på

– Akkurat nå så kjenner jeg at det spørsmålet vil jeg legge til siden. Nå skal vi være veldig fornøyd med det vi har gjort, og så får vi nyte det. Denne gruppen har vært fantastisk, sa svensken til VG på vei til champagnefeiring og tacomiddag etter 2–1-seieren over Nederland.

Landslagsgutta holdt seg hjemme da kvinnene tok seg til VM - se video under her

– Nå skal jeg nyte denne kvelden med støtteapparatet og spillerne, så får vi se hva som skjer fremover.

– Du skal jo tenke ett år frem i tid også for dette landslaget?

– Vi skal tenke på mye den nærmeste tiden. Vi skal tenke på hvordan vi skal bli et bedre lag og hvordan vi skal jobbe for å bli bedre. Jeg gleder meg bare til å jobbe videre med denne gruppen.

Landslagskaptein Maren Mjelde svarer dette på VGs spørsmål om jentene vil ha Ada Hegerberg med i VM.

– Det er ikke opp til oss.

– Men ideelt sett?

– Det er ikke noe jeg vil kommentere i kveld. I dag er det bare fokus på vi som har vært med. Jeg tenker bare på det som har skjedd i dag og det som skjer i kveld, sier Mjelde.

PS! Ada Hegerberg er en av tre kvinner som er nominert til FIFAs kåring av verdens beste fotballspiller. De to andre er Dzsenifer Marozsán, og brasilianske Marta.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder