KLAR FOR DRAMMEN: Mustafa Abdellaoue signerte onsdag en fireårskontrakt med Strømsgodset. Foto: STRØMSGODSET

«Mos» takket nei til kjempelønn i Qatar

Mustafa «Mos» Abdellaoue (29) vurderte en rekke lukrative muligheter før han havnet i Strømsgodset.

Artikkelen er over to år gammel

Det største av dem kom fra en klubb i Qatar og inneholdt, ifølge VGs opplysninger, en årslønn på nesten fem millioner skattefrie kroner.

– Det var et bra tilbud. Økonomisk var det veldig bra, sier «Mos» til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Likevel signerte han i går, etter flere ukers forhandlinger med en lang rekke klubber, en fireårskontrakt med Strømsgodset.

– Kontrakten jeg fikk tilbudt i Qatar, var for kort. Jeg ville vært «på’n igjen» med å finne en ny klubb etter en liten periode. Akkurat nå er jeg ikke der at jeg har lyst til å bytte fra klubb til klubb, sier mannen med 29 Eliteserie-mål for Aalesund på de to siste sesongene.

– Penger er ikke alt

«Mos», som har vært kontraktløs siden nyttår, var også svært nær å signere for den kypriotiske klubben Anorthosis Famagusta tidligere i januar. Men usikkerhet rundt bankgarantier førte til at overgangen gikk i vasken.

les også

LSKs cuphelt i knipe etter mislykket England-tur

Kort tid før han signerte for Strømsgodset, var han også i konkrete diskusjoner med den iranske, Teheran-baserte toppklubben Esteghlal, som deltar i asiatisk Champions League. Pengesterke tyrkiske klubber har også vært aktuelt.

– Det var mye rart, til og med steder jeg aldri hadde hørt om. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte. Jeg har fått ganske gode økonomiske tilbud, men jeg følte ikke at totalpakken var sikker nok med tanke på alt rundt fotballen, familien og så videre. Penger er ikke alt, sier «Mos».

– Men avtalen din med Strømsgodset er vel ikke helt ubetydelig den heller?

– Jeg vet ikke hva som er vanlig å få, men jeg har fått en god fireårsavtale.

les også

Bendtners gladmelding: – Forventer å bli i Rosenborg

– Ufattelig mange useriøse aktører

Sportssjef Jostein Flo sier at det «var ikke økonomien vi brukte energien på» da de skulle komme til enighet om en avtale med Abdellaoue.

Sammen med sin agent Stig Lillejord har «Mos» de siste ukene og månedene pløyet seg gjennom en jungel av klubber og forskjellige aktører på jakt etter den beste løsningen, som har vist seg å være i Drammen.

– Det er store kulturforskjeller. En god del land av den eksotiske typen har en lemfeldig måte å se ting på når det kommer til utbetaling. Det kan ta lang tid å få pengene. Man skal ha ganske tung erfaring for å drive med spillere i disse markedene, sier Lillejord.

– Jeg har sikkert, på de siste ni månedene, blitt kontaktet av langt over 100 såkalte agenter som vil samarbeide om en overgang for «Mos». Det er et av de største minusene med at man droppet FIFA-lisensen; det er ufattelig mange useriøse aktører på banen. Det finnes ikke grenser.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder