VRAKET START: Nå skal ikke Benny Lennartsson jobbe for Sverige heller. Foto:

Sverige vraker Benny Lennartsson

Få måneder før fotball-EM begynner har fjorårets Start-trener Benny Lennartsson (65) fått beskjed om at han ikke får fortsette jobben med det svenske landslaget.

Kristian Skalland Moen
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Landslagstrener Lars Lagerbäck har nemlig bestemt seg for å omorganisere før EM begynner.

Benny Lennartsson har jobbet med å kartlegge det svenske lagets motstandere, men får ikke sjansen til det i sommer. Den jobben overlater Lagerbäck til Göran Göransson og Thomas Lyth.

- Nei, jeg kommer ikke til å jobbe som spion. Det er Lagerbäck som har tatt beslutningen. Han har endret opplegg, sier Lennartsson til Aftonbladet.

Lennartsson aksepterer avgjørelsen, men er likevel skuffet.

- Jeg hadde regnet med å være med under EM og hadde sett frem til det. Jeg har rukket å takke nei til allsvenske og norske lag, og synes jeg burde fått beskjeden tidligere, sier Lennartsson.

Han tok over Start på slutten av fjorårssesongen, i håp om å redde sørlendingene fra nedrykk. Start fikk en liten oppsving, men det holdt ikke helt inn - klubben rykket ned til 1. divisjon.

Start ønsket likevel å beholde Benny Lennartsson som trener, men svensken takket nei, blant annet fordi han hadde planer om å være borte med Sveriges landslag under EM-sluttspillet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder