STARFFE? Eduardo faller i duell med Celtic-keeper Artur Boruc. - Ikke filming, er meldingen fra UEFAs appellkomité. Foto: Reuters

Eduardo kan spille i morgen

(VG Nett) Arsenals Eduardo da Silva ble mandag kveld frikjent av UEFAs apppellkomité. - Jeg filmer ikke, er spissens kommentar.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Den brasilianskfødte kroaten ble etter sin angivelige filming i Champions League-kvalifiseringskampen mot Celtic tildelt to kampers karantene.

Les også:Eduardo utestengt for filming

Mandag kveld kom kontrabeskjeden. Eduardo blir ikke straffet, og er spilleklar for Arsenal i morgensdagens møte med Standard Liege i Belgia.

VG Nett-leser:Helt forferdelig. En håpløs avgjørelse.Diskutér Eduardo-situasjonen her!

- Nå er jeg veldig lettet. Jeg ville ikke si for mye før jeg ble frikjent, men jeg er ingen juksemaker. Jeg filmer ikke. Og jeg er veldig opprørt over at folk tror det var det jeg gjorde, sier Eduardo til The Sun.

Les også:Bilic: - Eduardo er uskyldig

Både Manchester United-boss Sir Alex Ferguson og Chelsea-kaptein John Terry har vært ute med kommentarer til liten støtte for Eduardo etter situasjonen mot Celtic.

VG LIVE:Følg åtte CL-kamper her fra 20.45 tirsdag!

UEFA gjorde det mandag klart at de ikke kunne straffe Eduardo da «dommeren ikke ble lurt til å dømme straffespark». De tidligere Arsenal-spillene Perry Groves og Frank McLintock er lite imponerte over UEFAs behandling av denne saken.

Les også:Wenger ut mot UEFAs «heksejakt» på Eduardo

- UEFA fremstiller seg selv som fullstendig inkompetente, og det beviser at Arsene Wenger hadde rett hele tiden. Skulle de straffet Eduardo ville de åpnet for en enorm mengde slike saker. Det er ikke UEFA klare for, sier Groves.

- Dette får trolig UEFA til å se en smule dumme ut, men jeg syns det er gode nyheter. Jeg sier ikke dette forbi jeg er Arsenal-mann, men Eduardo er en av de spillerne som alltid prøver å gjøre sitt beste, er meldingen fra McLintock.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder