TOPPER TABELLEN: Daniel Nannskog og Stabæk leder eliteserien overlegent. Nå er svensken redd for å tape. Foto: Bjørn S. Delebekk
TOPPER TABELLEN: Daniel Nannskog og Stabæk leder eliteserien overlegent. Nå er svensken redd for å tape. Foto: Bjørn S. Delebekk

Livredd for å rote bort serieledelsen

FOTBALL

FREDRIKSTAD (VG Nett) Daniel Nannskog (34) bærer ikke akkurat preg av å være skvetten, men den rutinerte storscoreren avslører at han sliter voldsomt med redselen for å tape.

Publisert: Oppdatert: 02.06.08 11:31

Les også:Briljant Alanzinho får bot

34-åringen var en fornøyd mann da han møtte pressen etter den solide seieren mot serietoer Fredrikstad. Avstanden mellom lagene er på syv poeng, men Boø/Glimt kan med seier mot Lillestrøm i kveld legge seg seks poeng bak lederlaget.

Stabæk har ikke tapt så langt denne sesongen. Det er ikke nok til å hindre at Nannskog er mer opptatt av redselen for å gi fra seg en såpass solid ledelse, enn gleden ved å ha den.

- Det er et stort problem for meg, men jeg tenker negativt på det hele tiden. Jeg får skikkelig angst av å tenke på det - jeg blir livredd. Det er ikke sunt å ha det sånn, sier Nannskog alvorlig.

- Hvor lenge har du hatt det sånn?

- Det har vært lenge, og det har forsterket seg etter at jeg har opplevd å rote bort så mye i løpet av karrieren. Jeg føler meg aldri trygg på 2-0 for eksempel. Aldri. Det er derfor jeg er som jeg er - jeg maser og herjer voldsomt på medspillere og omgivelsene for å holde intensiteten oppe.

- En drivkraft

Det er umulig å ikke ha stabile Stabæk som gullfavoritt når en tredjedel av sesongen er unnagjort. Nannskog er ikke enig - og det er tydeligvis ikke en floskel for å ta presset bort fra laget.

- Syv poeng er jo ikke så himla mye - jeg blir livredd av å tenke på det. Tanken på å rote det bort... Jeg lurer noen ganger på hvorfor jeg holder på med fotball ettersom jeg sliter såpass med den biten.

Om han føler seg urolig, så bærer ikke spillet til Nannskog så mye preg av det. Som vanlig var han iskald i avslutningen da han ble spilt alene igjennom av angrepsmakker Veigar Pall Gunnarsson etter 13 minutter på Fredrikstad stadion. Det var hans sjette scoring på ni kamper denne sesongen.

- Redselen for å mislykkes kan jo være en drivkraft for meg også. Derfor har jeg valgt å ikke gjøre noe med det. Det kan jo gjøre det vondt verre å dra inn en psykolog i dette, sier Nannskog og gliser.

Forsterkninger på vei

Stabæk har én seriekamp igjen før ferien. Lørdag er det bortekamp mot Strømsgodset, og da må serielederen klare seg uten suspenderte Alanzinho. I tillegg er Somen Tchoyi og Anthony Annan borte. Trener Jan Jönson tviler på at nye spillere blir klare i tide til å rekke kampen.

- Jeg tror ikke det kommer noen til uka, men i løpet av kort tid har vi et par nye mann inne. Det er jeg rimelig sikker på, sier Jönsson til VG Nett.

Med tanke på Nannskogs innebygde redsel bør det være et par solide forsterkninger på vei...

Her kan du lese mer om