Celtic herjet i toppkampen

(Celtic-Aberdeen 3-1) Celtic økte ledelsen på toppen av tabellen i siste kamp før Europa League-oppgjøret mot Molde.

Stine Løvmo Lie
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Serietoer Aberdeen trykket på fra start, men gjestene slet med å sette sjansene sine, og Ronny Deilas mannskap tok mer og mer over. Rett før pause kom scoringen. Kieran Tierney fant Leight Griffiths, som headet vertene i føringen. Dermed gikk lagene i garderoben på stillingen 1-0, og guttene i grønt og hvitt så seg aldri tilbake.

LES OGSÅ: Deila om Johansen: – Har hatt problemer

– Jeg er veldig fornøyd og stolt. Vi har spilt ni kamper på kort tid, og var gode i 90 minutter. Vi burde scoret flere, sier Deila etter kampen, ifølge Celtics Twitter-konto.

For etter sidebyttet handlet alt om Celtic.

Griffiths la på til 2-0 fra straffemerket og James Forrest økte til 3-0 før timen var spilt. Adam Rooney reduserte for gjestene rett før slutt, men det var aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne.

LES OGSÅ: Tror Deila får sparken ved nytt Molde-nederlag

Torsdag venter Molde i ny Europa League-kamp for Deila og co. Kampen på norsk jord ble en gedigen nedtur med 1-3-tap og krangling. Celtic-målscorer Kris Commons var rasende etter å ha blitt byttet ut mot Ole Gunnar Solskjærs menn - og han la ikke sjul det.

– Jeg beklager reaksjonen min i går kveld. Det burde aldri skjedd i offentlighet, sa Commons i en pressemelding på Celtics hjemmeside dagen etter episoden.

3-0: Stefan Johansen gratulerer målscorer James Forrest. Foto: Graham Stuart , Reuters

I dag virket laget betydelig mer harmonisk. Deilas drenger skapte mye og burde tatt ledelsen da Griffiths ble spilt alene gjennom etter halvspilt første omgang, men Danny Ward i Aberdeen-målet vartet opp med en kjemperedning.

Etter pause hadde laget også flere store sjanser, men en klitrende Ward sørget for at Aberdeen reiser hjem med æren i behold.

Senere kamper:

Dundee United-Ross County, Hamilton-St.Johnstone, Inverness-Dundee, Kilmarnock-Motherwell, Partick-Hearts

PS: Stefan Johansen spilte hele kampen for serielederen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder