HET I ROSENES BY: Ole Gunnar Solskjær ble ingen hit i Cardiff. Det bekymrer neppe noen i Molde i dag. 42-åringen har skrevet en 3,5-årsavtale med klubben. Her er han etter at Molde vant 7-6 på straffer over LSK i cupens semifinale i 2013.

HET I ROSENES BY: Ole Gunnar Solskjær ble ingen hit i Cardiff. Det bekymrer neppe noen i Molde i dag. 42-åringen har skrevet en 3,5-årsavtale med klubben. Her er han etter at Molde vant 7-6 på straffer over LSK i cupens semifinale i 2013. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Tror Solskjær kan by opp til talent-krig

Her er spillerne Langli tror Molde ser på

RBK-treneren ikke bekymret for overgangskamp

Med Ole Gunnar Solskjær (42) tilbake i Molde vil Rosenborg møte en helt annen hverdag i kampen om de beste norske fotballtalentene.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det mener Morten Langli.

Han poengterer hvordan en rekke norske spillere har blitt utenlandsproffer gjennom et samarbeid med Solskjær og agentvennen Jim Solbakken.

– Molde er mer attraktive på overgangsmarkedet nå enn om Erling Moe fortsatt hadde vært trener. Sånn fungerer verden, sier Langli til VG.

Overrasket alle: Solskjær er ny Molde-trener

VG Direkte: Molde - Celtic fra kl. 21.05

Den tidligere fotballkommentatoren, som i dag er tilknyttet spillselskapet Unibet, mener både yngre landslagsspillere – og foreldrene deres – har bitt seg merke i filosofien som rådet i Molde forrige gang Solskjær ledet klubben.

Det gjør at klubben på nytt vil bli sett på som et vindu mot resten av verden.

FOTBALLEKSPERT: Morten Langli. Foto: , TV 2

– Solskjær og Molde hadde en klar overgangsfilosofi forrige gang: De ville hente unge talenter med videresalgs- og utviklingspotensial fra de andre klubbene. Han dro også med seg tre mann (Berget, Eikrem og Møller Dæhli) til Cardiff. Det gikk ikke så bra, men to av dem spiller i Champions League i dag. Og ligningen deres så også bra ut, merket jeg meg, sier Langli.

Jager Start-juvel

Han tror Start-spiller Kristoffer Ajer (17) vil være brennhet hos Molde og Rosenborg – spesielt dersom Start rykker ned fra Tippeligaen.

Det samme kan Odd-keeper Sondre Rossbach (19) og Strømsgodset-talentene Iver Fossum (19) og Gustav Mendonca Wikheim (22) være.

– Vil denne «talentkrigen» være med på å skru opp prisene på norske overganger?

– Ja, sånn er det alltid når Molde har penger. Klubben har jobbet bra selv også, og har spillere som Sander Svendsen (18) og Eirik Hestad (20). Men de ligger sånn til at de alltid vil måtte hente unge spillere fra andre også.

Les også: Ingebrigtsen: - Solskjær ikke bedre enn mange andre norske trenere

RBK-Kåre ikke bekymret

RBK-SJEF: Kåre Ingebrigtsen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen , NTB scanpix

VG var også i kontakt med Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen onsdag formiddag, med spørsmål om Molde når blir mer attraktive for norske fotballtalenter.

Trønderen tar imidlertid dagens Solskjær-nyhet med særdeles ro.

– De kan få en fordel av å ha Solskjær i klubben, vi så jo at de hentet mange sist han var der. Men jeg tror nok at unge, norske talenter vel så mye ønsker å spille foran mye folk, med mye trøkk rundt seg. Vi opplever at mange talenter vil komme til oss på grunn av det, for å spille foran fulle tribuner hver helg. Det har ikke Molde, sier Ingebrigtsen.

Morten Langli tror derimot at unge spillere også tenker mye på sportslig utvikling, sjanser for videresalg til utlandet og penger når de velger klubb.

Han bemerker også at mange har merket seg hvordan Rosenborg har sagt nei til salg av profiler som Pål André Helland og Ole Kristian Selnæs –tross store bud – de siste månedene.

– Men dagens Solskjær-nyhet er også dårlig nytt for store klubber som Viking og Vålerenga, som har haltet i sesongavslutningen, mener TV-profilen.

VG+: Fra Kristiansund til Premier League: Solskjærs historie

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder