SØLVSCORING?: Jørgen Skjelvik jubler etter å ha scoret RBKs mål mot Odd Grenland.
SØLVSCORING?: Jørgen Skjelvik jubler etter å ha scoret RBKs mål mot Odd Grenland. Foto:Vegard Wivestad Grøtt,NTB Scanpix

Turbo-Jørgen laget spenning i sølvkampen

# Nå er det bare ett poeng som skiller Odd og Rosenborg

FOTBALL

# RBK-treneren tror Odd var redd for farten til Skjelvik

SKIEN (VG) (Odd - Rosenborg 0-1) Odd-trener Dag-Eilev Fagermo fikk spise i seg ordene da han antydet at det var etdefensivt Rosenborg som kom til sølvkamp i Skien.

Publisert: Oppdatert: 20.05.16 01:23

Det var i et intervju med C More før møtet med Rosenborg at Fagermo mente at det var defensivt når trønderne stilte med en back på venstre kant.

Vel, backen heter Jørgen Skjelvik. Kåre Ingebrigtsen har brukt han på kant på grunn av hans ekstreme hurtighet. Det var nettopp den han brukte da han sendte Rosenborg i føringen.

Da Odd i det 50. minutt mistet ballen på egen halvdel, hadde Skjelvik allerede satt på turboen. Pål André Helland så muligheten og sendte stikkeren i bakrommet. Skjelvik flikket ballen forbi keeper og satte den i mål.

Var heldig

Skjelvik innrømmer at han var noe heldig med scoringen.
- Jeg var nok det, men den teller. Det var en heldig touch, men jeg må nesten se den i reprise før jeg gjør en endelig vurdering, gliste Skjelvik etter kampen.

- Fagermo bommet i sin vurdering, for han er stopper. Jeg tror nok Dag-Eilev fryktet den duellen Storbæk/Skjelvik langt mer enn han ville innrømme. Jeg vil gjerne se den spilleren i Europa som er raskere enn Jørgen, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Skjelvik selv ønsker helst å spille back, men gjør den jobben RBK-trener Kåre Ingebrigtsen ber han om.
- Denne sesongen får det bli sånn. Jeg kan ikke klage på det, så får jeg ta en prat med treneren etter sesongen hva som er best for meg.
- Men du ønsker helst å spille back?
- Ja, jeg gjør det.
Minuttet senere gjentok det hele seg – bortsett fra scoringen. Skjelvik lurte Lars-Kristian Eriksen, kom seg ned på siden og la inn et perfekt innlegg til Tomas Malec. Den store spissen satte ballen hardt i stolpen.

Muligheter

Odd, med bare ett eneste hjemmetap denne sesongen, var på fra start mot trønderne. Rosenborg var ikke med og ble tvunget til å slå langt opp mot Malec og Jørgen Skjelvik. Det ble bedre på tampen av 1. omgang, og i 2. omgang var det Rosenborg som førte kampen.

På tampen fikk Odd flere muligheter til å utligne. Den største kom på et frispark i 90. minutt. Skuddet fra Håvard Storbæk var godt plassert, men Daniel Örlund fikk noen fingre på ballen og trønderne holdt unna.

Med seieren er det dermed plutselig kamp om sølvet igjen. Odd med 58 poeng avslutter mot seriemester Molde borte.

Rosenborg har 57 poeng og fullfører sesongen hjemme på Lerkendal mot litt enklere motstand, nemlig Strømsgodset.

Her kan du lese mer om